Priča o dvije časne sestre

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa: Film ‘Nun of Your Business‘ kreće u kina

Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u Kino Gaj Varaždin (5. 3.), zagrebačkom kinu Tuškanac (11. 3.), Centru za kulturu Čakovec (19. 3.) Kino Forum Zagreb (19. 3.), Kino Valli Pula (26. 3.) te Art kino Rijeka (1. 4.).

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film 'Nun of Your Business' redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić kreće u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice filma.

Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film 'Nun of Your Business' osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac.

image
Scena iz filma Nun of your business
PRESS

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života - napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time - lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

image
PLAKAT FILMA


Od 1. ožujka film se prikazuje na programu Kinoteke Zagreb, a nastavlja projekcijama u:

  • Kino Gaj Varaždin (5. 3.),
  • zagrebačkom kinu Tuškanac (11. 3.),
  • Centru za kulturu Čakovec (19. 3.),
  • Kino Forum Zagreb (19. 3.),
  • Kino Valli Pula (26. 3.) te
  • Art kino Rijeka (1. 4.).

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu 'Nun of Your Business' redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.


ČITAJTE I!

Ekskluzivno! Ispovijest bivših časnih sestara: Fani i Marita napustile svoje redove i zaljubile se

Linker
24. travanj 2024 18:46