BORIS KOMNENIĆ

Preminuo glumac iz legendarne serije Bolji Život: Svi ga pamte kao Sašu Popadića

Glumac Boris Komnenić kojeg publika najviše pamti po legendarnoj seriji ‘Bolji život‘ u kojoj je tumačio lik Aleksandra Popadića, preminuo je u 64. godini nakon teške bolesti, javljaju srpski mediji.

Nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac Boris Komnenić preminuo je u nedjelju, a iza sebe je ostavio kći Nike koju je dobio iz braka sa Zagrepčankom Rene.

O njegovom privatnom životu nije se pisalo mnogo pa je manje poznato i da je postao djed unučice Lucije koja živi u Zagrebu. Svojedobno je izjavio da nije mogao sudjelovati u kćerinom odrastanju jer je ona tijekom rata živjela s majkom u Hrvatskoj.

"Ne mogu vam objasniti koliko mi je bilo teško. Radili su neki kanal, ni sam ne znam kako sam uspijevao ostvariti ih, a oni su mi samo osiguravali informacije da su njih dvije dobro. Najgora je bila ta neizvjesnost i naše međusobno nepoznavanje. Bile su to kćerkine najosjetljivije godine u kojima nisam sudjelovao i taj period je praktički zauvijek izgubljen. Pokušavam to ne ponoviti s unukom i nadam se da ću u tome uspjeti", kazao je glumac 2009. godine u jednom intervjuu za srpske medije. Pet godina se nisu vidjeli, a potom se u Ljubljani dogodio susret nakon kojega su ostali u odličnim odnosima.

Nakon razvoda od Rene, izjavio je kao se to pokazalo kao dobra odluka. "Posao nije utjecao na razvod, moj brak se slavno završio, jer se razvod pokazao kao odlično rješenje. Bio je to jedan od najljepših trenutaka u našem zajedničkom životu, nikad se nismo bolje družili nego tog dana kada smo se rastali. Otišli smo zajedno na ručak, divno pričali i božanstveno se proveli, a tako smo i nastavili. I posao je bio jedan od faktora za razvod, ali nije bio presudan. Rene i ja se nismo dovoljno dobro poznavali prije vjenčanja, onda smo se počeli upoznavati i nije nam se svidjelo ono što smo spoznali", ispričao je Komnenić prije desetak godina.

Komnenić je proglašen prvakom drame Narodnog pozorišta čiji je stalni član još od 1984.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su: 'Bal na vodi', 'Špadijer jedan život', 'Gore dole', 'Vratiće se rode', Miris kiše na Balkanu', 'Sinđelići', 'Apofenija'...

Linker
12. ožujak 2024 23:31