Glazbena poslastica

Popularni splitski duo ne krije uzbuđenje pred koncert u rodnom gradu: ‘Bit će to naša najveća fešta!‘

Grupa Dalmatino 21. travnja nastupa u splitskoj dvorani Gripe. Prvi je ovo samostalni koncert Ive Jagnjića i Zdravka Sunare pred njihovim sugrađanima u 21 godinu karijere.

Jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja ovoga proljeća u Splitu nedvojbeno je koncert grupe Dalmatino. Nakon što su u veljači tri večeri zaredom zabavljali zagrebačku publiku u Lisinskom, Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara jedva čekaju u četvrtak izići na pozornicu u dvorani Gripe.

"Imamo tremu, ali to je ona pozitivna trema jer nam je puno stalo do naše publike. Koncerti u Zagrebu su prošli fantastično, a isto očekujemo i s ovim splitskim koji nam je posebno važan. U 21 godinu nikada u svom gradu nismo održali samostalni koncert", kazao nam je Zdravko Sunara.

image

Iza Dalmatinovaca je 21 godina "svirke".

JOSKO SUPIC/CROPIX CROPIX

Dalmatinovci će u dvorani Gripe izvoditi njihove najveće hitove kao što su "Dajem ti rič", "Dvi sestre blizanke" te "Ditelina sa četiri lista".

Ulaznice za koncert već su danima rasprodane, a dečki se šale da nema sumnje da će među publikom biti puno bračnih parova jer je ovaj glazbeni dvojac osobito omiljen među mladencima.

"Na našim koncertima uvijek bude puno mladih, ali vole nas i stariji. Nema pravila. U Zagrebu je publika bila od 7 do 77 godina", smije se Ivo Jagnjić.

Čitajte i: Oni su rokeri i strastveni botaničari: Predstavljam bend Ivo Horvat čije ćete pjesme zavoljeti na prvu!

Glazbeni dvojac otkrio nam je da će ih na Gripama doći podržati i njihove obitelji: supruge, djeca te Zdravkovo dvoje unučadi. Jagnjiću i Sunari na bini će se pridružiti još osam glazbenika, a koncert će snimati osam kamera.

"Od ovoga nastupa planiramo napraviti live album o čemu sanjamo još otkako smo 2001. osnovali bend. Do sada smo izdali šest albuma, 1993. dobili smo Porina kao novi izvođači, a sada smo dočekali i naš naš najveći glazbeni san - koncertni album iz Splita", sretni su Dalmatinovci.

Linker
18. travanj 2024 01:54