Šareno na crvenom tepihu

‘Po tamburi‘: Branko Uvodić bio je zvijezda premijere, nakon gorkog rastanka s HRT-om, prigrlili ga filmaši i rokeri

Premijera filma o nestašnim tamburašima ‘Po tamburi‘ održana je u srijedu u Puli, a dio glumačke postave je i dugogodišnje zaštitno lice najpoznatije tamburaške emisije ‘Lijepom našom‘ - Branko Uvodić.

Bilo je veselo u Puli gdje je u srijedu navečer održana premijera filma Stanislava Tomića "Po tamburi". Okosnicu priče čini putovanje tamburaškog sastava "Aveti ravnice" na događaj na kojem su pogrešno optuženi za krađu glavne nagrade - a živopisan glumački ansambl koji osim profesionalnih glumaca okuplja i ljude iz drugih sfera javnog života - gotovo je sigurna formula uspjeha filma.

image
Film ‘Po Tamburi‘ prikazan je u Puli
DUSKO MARUSIC/CROPIX
image
Branko Uvodić i Sandra Lončarić
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Među njima je i Branko Uvodić, koji u filmu glumi samog sebe, štoviše njegova je uloga ključna za radnju. "Legendarni TV voditelj Branko Uvodić poziva sve tamburaške sastave na natjecanje na glazbenom festivalu. Privučen bogatom nagradom, tamburaški sastav Aveti ravnice putuje na događaj na kojem je pogrešno optužen za krađu glavne nagrade", stoji u službenom opisu radnje filma.

Pogledajte video

Nakon što se Branko Uvodić našao u središtu vlastite profesionalne drame, budući da mu je HRT otkazao suradnju nakon ukidanja dugogodišnje emisiju "Lijepom našom", a uklonjen je i iz vođenja Festivala klapa u Omišu, ovaj televizijski profesionalac proživljava osobnu renesansu. U ugodnom druženju s filmašima i glazbenicima drugih žanrova osim tamburaških, možda Branko Uvodić pronađe neki novi profesionalni smjer.

image
Ekipa filma ‘Po Tamburi‘
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Čitajte i: Branko Uvodić otkriva nam sve o nezgodama na snimanju i zašto mu je 1987. bila najsretnija u životu

image
Momčilo Otašević
DUSKO MARUSIC CICI

Glavne uloge u filmu tumače Momčilo Otašević i Tijana Pečenić, glumci su zablistali na crvenom tepihu - svatko na svoj način. Momčilo je ležernu kombinaciju traperica, košulje i tenisica začinio prslukom ‘Aveta ravnice‘ svog sastava iz filma.

image
Tijana Pečenić
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Veselo i šareno društvo

image
Branko i Tijana
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Tijana je ipak svojom pojavom zadivila okupljene, na crvenom tepihu pojavila se u kratkoj, ali voluminoznoj crnoj haljini koja savršeno odgovara njezinoj vitkoj figuri. Sreću što se ponovno vide nisu mogli sakriti ni Tijana ni Branko.

image
Sandra Lončarić
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Sandra Lončarić također je bila svečana, u dugoj plisiranoj haljini bez rukava, odlučila se za bordo temu svog izgleda te je s haljinom uparila i kožne sandale u istoj nijansi. Glumica se također srdačno izgrlila s Brankom Uvodićem.

image
Miran Kurspahić i Mirna Škrgatić
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Čitajte i: Branko Uvodić zavapio: ‘Najviše mi je žao što nakon 46 godina moram otići podvijena repa‘

Par koji ne može proći nezamijećeno definitivno su glumac i redatelj Miran Kurspahić, koji također ima ulogu u filmu i njegova djevojka kantautorica Mirna Škrgatić. Miran je crnu kombinaciju ‘razbio‘ crvenim vintage sakoom, dok se Mirna odlučila za sjajni kombinezon u stilu sedamdesetih.

image
Branko Uvodić i Mrle
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Par je dio vremena proveo u razgovoru s Uvodićem i uvijek glazbenikom osebujnog modnog izričaja Damirom Martinovićem Mrletom. Mrle je na premijeru filma za koji supotpisuje glazbu došao u bijelom od glave do pete. Košulju, sako i bijele bermude upotpunio je snježno bijelim natikačama i sportskim čarapama.

image
Zrinka Cvitešić
FOTOGRAFIJE: DUSKO MARUSIC/CROPIX

Ova živopisna skupina i gotovo stripovski film privukli su i brojnu publiku kao i podršku od kolega. Premijeru nije propustila tako ni Zrinka Cvitešić, glumica Dijana Vidušin, a ni Robert Zuber.

image
Glumica Dijana Vidušin
DUSKO MARUSIC/CROPIX
image
Branko Uvodić i Mrle
DUSKO MARUSIC/CROPIX
Linker
09. travanj 2024 23:27