Foto: PR
"ŽELJEZO I PAPIR"

Otvorena velika izložba Jagode Buić u Zagrebu

Jučer je u zagrebačkoj galeriji Bačva otvorena izložba Jagode Buić naziva Željezo i papir, a tom je prigodom na uglu Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Držislava otkrivena i skulptura U spomen Bernardu Bernardiju.

Jagoda Buić jedna je od najosebujnijih i neprikosnoveno međunarodno prepoznatih i afirmiranih hrvatskih umjetnica, dobitnica, između ostalih, Grand Prix-a na bijenalu u São Paolu, Herderove nagrade u Beču, nagrade UNESCO-a za zasluge na području suvremenog stvaralaštva, tri puta je izlagala na bijenalu u Veneciji. Ova je izložba nastavak izložbe koja se odvija u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3), od 16. svibnja do 4. lipnja 2016.

Okosnicu postava izložbe čini Triptih Oris – skulpturalna kompozicija vidljiva kroz tri prozorska otvora galerije. Riječ je o tri elementa koja se razvijaju kao akteri u prostoru i dijelom odražavaju duh velikih instalacija od teškog tkanja po kojima je umjetnica već od ranije prepoznatljiva. Također su izloženi veliki kolaži socijalno angažiranog karaktera te skulpture od starog željeza. Potrebno je posebno istaknuti da su sva prikazana djela nastala nedavno, krajem 2015. i početkom 2016. godine.

Izložba će se moći pogledati u galeriji Bačva u Domu HDLU do 11. lipnja 2016. Godine, a u Oris Kući arhitekture do 4. lipnja 2016. godine.

Linker
17. travanj 2024 15:03