Bit će hit!

Odselila iz Zagreba: Arija Rizvić otkriva razlog zbog kojeg se ona i Marko nisu vidjeli već neko vrijeme

Redateljica Arija Rizvić privremeno je odselila u Šibenik zbog predstave ‘Ženski orkestar‘ koja će premijeru imati uoči Dana žena, a u svojoj ekipi okupila je pet žena i jednog muškarca. Za Gloria.hr otkrila je o čemu je riječ i kako teku probe.

Sunce, more, mir, tišina te dalmatinska parola "samo polako, bez priše" ono je u čemu redateljica Arija Rizvić (28) najviše uživa otkako je Zagreb zamijenila Šibenikom. Ali ne kako bi izbjegla hektičnu zimu metropole već ju je ondje odvela nova predstava "Ženski orkestar" čija je redateljica. Riječ je o suvremenoj adaptaciji originalnog teksta Jeana Anouilha koju piše dramaturginja Mirna Rustemović.

U fokusu priče je mali orkestar grotesknih likova koji je (svatko iz svojih razloga) primoran svirati u kafiću koji se nalazi u sklopu lječilišta. Nitko od njih ne uživa u svom radu i sviranju, ali iz godine u godinu ipak sviraju tamo i ostaju zarobljeni u nemogućnosti odlaska. Komična je to priča u kojoj se razotkrivaju mnogi problemi unutar samog orkestra, a i njihovi privatni; ljubavni trokuti, skrivene želje, frustracije, propitivanje umjetnosti i njezine svrhe... Sve to je protkano uz puno glazbe, a sam kraj predstave, kaže redateljica, bit će u potpunosti autorski i nastat će iz improvizacija s glumcima.

image
PRIVATNI ALBUM

Iako joj tek 28 godina, ova Riječanka ima već brojna priznanja za svoj rad na kazališnim daskama, no ovaj joj klasičan tekst predstavlja poseban izazov. Još jedan dodatni izazov joj je tim koji ima u predstavi, a riječ je o pet žena: Marini Redžepović, Franki Klarić, Gloriji Dubelj, Ani Perković i Ivi Šimić, te samo jednom muškarcu, instrumentalistu Roku Radeljaku.

Čitajte i: Arija Rizvić o neplodnosti, Severini i ljubavi s Markom Vargekom: ‘Jedva čekam s partnerom pobjeći na putovanje‘

"Okupila sam odličnu i jaku glumačku žensku ekipu. Sve glumice poznajem od prije i veliki je gušt raditi s takvim ljudima. Uživamo na kazališnim daskama, atmosfera na prvim probama je bila odlična, svi smo jedna vesela i radišna ekipa, cijeli HNK Šibenik nas je lijepo dočekao i profesionalno i privatno. Zapravo se osjećam kao na maturalcu", kaže Arija Rizvić koju je u procesu stvaranja zaustavio koronavirus. Iako je cijepljena s dvije doze kao i njezin tim, velik dio ekipe se razbolio, no na taj su scenarij bili spremni.

image

Atmosfera s probe

HNK ŠIBENIK

Premijera je zakazana uoči Dana žena, 5. ožujka na sceni HNK Šibenik, nakon čega odlaze na gostovanja diljem Hrvatske.

U Šibeniku ću biti još narednih mjesec i pol dana, a ne krije kako je prvi puta otkrila zimsku stranu naše obale koja joj se puno više sviđa od ljetne. U automobil uopće ne sjeda, već uživa šećući gradom sunčanim jutrima prije proba. Uskoro će je ondje posjetiti i dečko, sportski novinar RTL-a Marko Vargek čemu se posebno veseli.

image

Arija Rizvić i Marko Vargek uskoro će proslaviti godišnjicu veze.

TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

"Marko i ja intenzivno radimo, on je posljednje vrijeme bio okupiran vođenjem emisije vezane uz rukometno prvenstvo i u pogonu je cijeli dan kao i ja, pa nismo nažalost uspjeli pronaći vikende za sebe, ali u veljači je on slobodniji tako da će dolaziti u Šibenik”, ispričala nam je Arija.

Čitajte i: Arija Rizvić ne skriva zaljubljenost: Mlada redateljica oduševila fotografijom u zagrljaju dečka

Linker
16. travanj 2024 19:51