ZVONIMIR FERINA
‘Dođi na joji‘

Neodoljiva sonična revolucija: Aklea Neon predstavlja dugo iščekivani album prvijenac

Objavu albuma prate i novi videospot ‘Na dah‘ te najava koncertne promocije u zagrebačkom klubu DVA OSAM.

Šira javnost upoznala ju je kroz eko-himnu Zovi ju mama, a njezin rad već je priznat s dvije glazbene nagrade. Aklea Neon, osječka vila rime i beata nakon nekoliko zamijećenih singlova objavljuje debitantski album Dođi na joji, koji je od danas dostupan putem glazbenih streaming platformi.

“Moj debitantski album Dođi na joji je onaj poziv koji ne odbijaš i jedan XL sonični zagrljaj”, otkriva Aklea Neon o svom studijskom prvijencu. Jedinstvena po zaraznom electro-afro zvuku i melodičnom vokalu, autorica i glazbenica ovim albumom otvara portal u novi svijet kroz 11 pjesama: “Oduvijek sam bila posvuda, i po planeti i u žanrovima. Žena sam - prigrljujem kaos koji jesam u potpunosti”, kazala je umjetnica.

Pogledajte video


Objavu albuma prvijenca prati i predstavljanje novog singla Na dah, zajedno sa zadivljujućim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji, odnosno kako sama kaže, ‘u stomaku mame Gaie’. Zbog čistoće i spiritualnog značaja, ovaj prostor rijetko može biti sniman, stoga je za Akleu Neon prilika da snimi video upravo na ovoj lokaciji bila ujedno i značajno međunarodno priznanje.

Čitajte i: Mlada glazbena nada osebujnog stila otkriva od kojeg se odjevnog predmeta nikad ne odvaja

Album postepeno nastajao

Album Dođi na joji postepeno je nastajao kroz posljednje četiri godine, na različitim lokacijama diljem svijeta - od Brazila do Indije, a u njegovom stvaranju sudjelovala su tri producenta: Viktor Volarić-Horvat, Robert Martinović te najvećim dijelom glazbeni inovator Pavle Kladarin Klaada, s kojim je nastao i novi singl Na dah.

image

Aklea Neon & Sound Doulas

FOTOGRAFIJE: ZVONIMIR FERINA

Debitantski studijski album Aklea Neon će predstaviti i uživo, i to 18. ožujka koncertom u zagrebačkom klubu DVA OSAM. Bit će to prigoda da publici premijerno predstavi i vlastiti all-girl bend Sound Doulas, kojeg čine Ana Kelemen za bubnjevima, Helena Hena Ernoić na basu i Ivna Ji na semplerima i ritam mašini. Ograničeni broj ulaznica za ovaj electro-soul koncert dostupan je u prodaji.

“Ljubav je pokret, sreća je čin otpora, a revolucija neodoljiva. Ovaj album je samo podsjetnik na to” zaključuje Aklea Neon.

Linker
02. srpanj 2022 16:58