Motovun Film Festival 2019.
 Promo
Neki programi idu po planu

Motovun film festival odgođen do daljnjeg: Predstavlja veliki rizik za zdravlje

Iako je centralni program Festivala odgođen, po planu će se održati program za djecu i mlade Buzz@teen.

Prema preporukama Stožera civilne zaštite, centralni program Motovun film festivala odgođen je do daljnjega. Festival se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza, no utvrđeno je da okupljanje u maloj sredini Motovuna predstavlja veliki rizik za zdravlje publike i zaposlenih na festivalu.

"U trenutku kada smo odlučili održati festival, broj oboljelih u Hrvatskoj bio je na nuli, a optimizam u porastu – no i tada smo znali da moramo biti spremni na reakciju ako se trendovi promijene. Stoga je ova odluka rezultat našeg osjećaja odgovornosti za posjetitelje, stanovnike Motovuna i više od stotinu članova festivalske ekipe, te nastojanja da odgovornim ponašanjem doprinesemo općem boljitku", izjavio je direktor festivala Igor Mirković.

Promo
Motovun Film Festival

Dodao je da ekipa festivala svakako želi da filmovi koje su pripremili stignu do publike, što će se ove godine i dogoditi, samo u prilagođenom obliku izmještenom iz malenog Motovuna, stoji na službenim stranicama Festivala.

Ipak, program za djecu i mlade Buzz@teen koji se od 23. do 26. srpnja održava u susjednom Buzetu održat će se po planu jer njegov format ne uključuje popratna događanja koja su procijenjena rizičnima. Također, od 31. srpnja do 3. kolovoza puštat će se filmovi na zagrebačkoj ljetnoj pozornici Tuškanac, kao i ljetne projekcije duž jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Dio programa bi, po potrebi, mogao biti predstavljen online.

"U konzultacijama sa stručnjacima, ekipa festivala kontinuirano traži način da pripremljeni program prikaže u okolnostima koje smanjuju rizik, prateći promjenjivu epidemiološku sliku u našoj zemlji. Ovu najtežu odluku donosimo u nadi i vjeri da će ova godina biti samo jedna kratka stanka u dugom životu festivala na čarobnom Brdu filmova", zaključio je Mirković.

Čitajte i:

Besplatno ljetno kino na Trešnjevci počinje domaćim hitom, ali i kultni feminističkim filmom

Svaki dan, cijelog ljeta: Počinje 'Ljeto u Tehničkom', bogat i raznolik program za Zagrepčane i goste

Pregršt odličnih filmova svih žanrova čeka vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Kuhinje i barovi na kotačima: Na Jarunskom jezeru slavi se pokretna gastronomija

Linker
13. travanj 2024 03:19