samo se nižu...

Međunarodno priznanje: Presretna Zrinka Cvitešić ima još jedan veliki razlog za slavlje

Kada je riječ o nagradama glumica Zrinka Cvitešić je nezaustavljiva - još jednim priznanjem pohvalila se uz poruku ‘Oops, we did it again‘.

Film "What's This Country Called Now?" Josepha Piersona, u kojem glavnu ulogu igra Zrinka Cvitešić (42), a uz nju i velika imena Jasne Žalice i Rade Šerbedžije proglašen je najboljim kratkim filmom na ovogodišnjoj dodjeli Gold Movie Awardsa u Londonu. Glumica se nagradom pohvalila na društvenim mrežama uz poruku 'Oops, we did it again', a čestitke se samo nižu. Među njima se našla i ona ministrice turizma Nikoline Brnjac koja je napisala: "Jedna i jedina Zrinka".

Slava u inozemstvu: Zrinka Cvitešić glavno je lice nove serije u kojoj glume brojne zvijezde Hollywooda

Nagrađeni, 37-minutni film iz 2018. govori o Sarajevu pod opsadom, a kao inspiracija za ovu priču poslužio je intervju poznate novinarke Aide Čerkez iz 1994. - sa svjedokom Sarajevskog atentata Ismetom Tabakovićem. Ismeta je utjelovio Rade Šerbedžija, dok je uloga Aide povjerena Zrinki Cvitešić.

'Preuzela mi identitet'

"Ne mislim da me je morala puno 'skidati', jer smo prilično slične. Toliko je njen lik u mojoj glavi preuzeo sjećanje na mene samu da sam je 'optužila' za krađu identiteta. Uopće se više ne sjećam sebe; sada mi je Zrinka ja iz onog doba. Još su je obukli u moje roze hlače, koje sam nekim čudom sačuvala iz rata. Uzela mi je mladost, ali neka je, ljepša je od mene", izjavila je Aida koja je ostala u Sarajevu tijekom cijele opsade, radeći kao ratna izvjestiteljica za Associated Press.

Odlazak više nije mogla odgađati! Zrinka Cvitešić nakon teškog perioda napustila Hrvatsku

Ova prestižna nagrada samo je jedna u nizu brojnih priznanja koje je poznata Karlovčanka dobila za svoj rad. Sve one imaju posebno mjesto u njezinom londonskom domu koji dijeli s partnerom, nogometašem Nikom Kranjčarom (37).

Linker
16. travanj 2024 12:30