Foto: Mali plac s Tavana

Mali plac s Tavana preselio u Laubu

Osim saznati sve najnovije iz svijeta domaćeg dizajna, na Tjednu dizajna možete nabaviti i sve sastojke potrebne za pripremu zdravog i ukusnog nedjeljnog ručka. Naime, Mali plac s Tavana, ‘mobilna’ tržnica koji okuplja male proizvođače organske hrane iz raznih regija Hrvatske, gostuje u zagrebačkoj Laubi. Još sutra, 8. svibnja, od 11 do 16 sati, očekuju vas gastro entuzijasti od kojih iz prve ruke možete doznati sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje.

Projekt kojeg su još 2012. pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin ima misiju podizanja svijesti o važnosti zdrave prehrane i izbora lokalno uzgojenih i proizvedenih namirnica organskog podrijetla. Željele su stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalnih proizvođača: Mali plac je počeo ​upravo kao takva platforma, a s vremenom je postao i mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti.

Foto: Mali plac s Tavana
Foto: Mali plac s Tavana

Prvotno se održavao na Tavanu, no kako bi postao dostupniji što većem broju ljudi počinje se spuštati u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi. U svibnju će se održavati svake srijede u Branimir centru u popodnevnim satima (16 – 20 h), a gostovati će i na Eko Limach Festu u Kastvu (22. svibnja) te na Gornjem gradu u sklopu projekta Muzeja prekinutih veza Zagrebački Gornji grad: Mijene srca (15. svibnja). U lipnju će se, pak, održavati na raznim ​gradskim lokacijama na otvorenom.

Na popisu mnogobrojnih organskih sezonskih namirnica koje Mali plac nudi iz tjedna u tjedan su, među ostalim, svježe voće i povrće, kravlji i kozji sir, domaći kruh, prirodni sokovi i octevi, umaci i namazi, med i sirove slastice, tofu i sejtan, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, orašasti plodovi, ghee maslac, domaća vegeta, maslinovo i bučino ulje, ayurvedski proizvodi, prirodna kozmetika i heljdini jastuci.

Foto: Mali plac s Tavana
Linker
18. travanj 2024 20:36