Oduševljeni Jadranom

Kakav poticaj mališanima! Harrison Ford obratio se polaznicima hrvatske škole filma, a oni komentirali: ‘Baš je jednostavan čovjek‘

Ljetna škola filma Šipan na otoku nedaleko Dubrovnika slavi svoju punoljetnost, a ima li boljeg poklona nego poruka glumca Harrisona Forda? Prisustvovao je njihovim radionicama, a oni su oduševljeni jednostavnošću holivudskog glumca.

Možete uraditi što god želite, ali morate u to vjerovati i tome se posvetiti. Uput, ako to ne upali, pokušajte na neki drugi način. Biti uspješan ne znači imati sreće. Biti uspješan ne znači biti rođen pod sretnom zvijezdom. Važno je da ne pokušate oponašati nečiji uspjeh. Vi ste jedinstveni. Vaša osobnost i vaše jedinstveno iskustvo je vrjednije od bilo čega drugog. Potrudite se da upoznate sebe. Vi to možete!, rekao je američki proslavljeni glumac Harrison Ford koji ovih dana boravi na jugu Hrvatske, u Dubrovniku. Motivacijsku poruku uputio je polaznicima Ljetne škole filma Šipan koja ove godine slavi 18. rođendan.

S jednim od voditelja radionica Mirom Bronzićem porazgovarali smo o školi i o istupu holivudskog glumca koji je ovih dana uživao u šetnji Stradunom u društvu supruge Caliste Flockhart i sina Liama.

"Do njega smo došli putem privatnih kanala iz Dubrovnika, ali ne bih želio otkrivati izvore. Njega i njegovu suprugu oduševila je ideja da se na ovaj način radi s djecom osnovnoškolskog uzrasta. S nama i našim polaznicima na jednoj od radionica proveo je 15-ak minuta. Susreli smo se već na putu do Šipana, on je bio u svojem gliseru", rekao je Miro. Fotografiranje, kaže, u dogovoru s njim, nije bilo dopušteno.

image
Calista Flockhart i Harrison Ford sa sinom Liamom u društvu s kapetanom karake, Franom Radoševićem.
DUBROVNIKNET.HR

Radionice je na otoku pokrenuo 2004. godine zbog činjenice da tamošnja djeca nisu imala nikakve izvannastavne aktivnosti. A ima li bolje nagrade za punoljetnost projekta od osobne poruke Harrisona Forda?

Čitajte i: Harrison Ford i njegova obitelj odlično se provode u Dubrovniku: Gledali su zalazak sunca s broda, a glumac se primio i kormila

"Kakav je dojam ostavio na nas? Potvrdio je ono da svi koji su tako 'veliki' su i jednostavni. Djeca su također fascinirana, možda na prvu nisu znala o kome se radi, no putem društvenih mreža i interneta vrlo brzo su sve saznali i naravno, oduševljeni su", rekao je Bronzić. Na ljetnoj školi koja se uvijek održava u prvoj polovici mjeseca kolovoza uglavnom bude oko 50-ak polaznika, uvjet je da ste osnovnoškolac, odnosno da imate položen najmanje drugi razed, a najviše osmi razred osnovne škole.

image
Harrison Ford u društvu svojih domaćina, kapetana Frana Radoševića i kolege Maroja Žanetića.
DUBROVNIKNET.HR

"Naše bih polaznike podijelio u tri kategorije - domicilna šipanska djeca, zatim druga djeca koja s obiteljima u ovo doba godine dolaze na Šipan iz okolice Dubrovnika, a u treća su ona djeca iz cijele Hrvatske, čiji su roditelji saznali za nas i zbog toga došli na ljetovanje na otok", objasnio je.

Voditelj radionice igranog filma je župnik Jerko Ban, koji je u SAD-u završio studij režije, zatim redateljica i producentica Bojana Momirović, na Šipanu je voditeljica radionica igranog filma, voditeljica radionica animiranog filma je Ksenija Sanković, a street-art filma Iris Lobaš Kukavičić u suradnji s Nilsom Neubertom.

Čitajte i: Vanessa Bryant odvela kćeri u kraljev grudobran, Dubrovnik ih je oduševio: ‘Kobe joj je dao dozvolu, ali nije mogla ići‘

Linker
14. travanj 2024 06:36