/ Cover
WILD CARDS

Još jedna ekranizacija fantastičnog svijeta Georgea R. R. Martina

Iako je najavljeno kako popularan serijal “Igra prijestolja” završava 2018. kada ćemo gledati posljednju, osmu sezonu, obožavatelji jednog od najpopularnijih pisaca fantasyja mogu odahnuti: autor knjiga “Pjesma leda i vatre”, prema kojima je sniman iznimno popularan serijal, ima novi televizijski projekt.

Američki pisac George R.R.Martin je na svojem blogu objavio kako će “Wild Cards”, njegova mozaička serija priča, romana i grafičkih romana, biti ekranizirana. Radi se o antologijskoj seriji koju je napisala grupa od 30 autora po imenom “The Wild Card Trust”, a koju je Martin, zajedno s Melindom M. Snodgrass, uredio. Prvi roman objavljen je 1987., nakon čega su izašla još 22 nastavka. Najnovija novela će biti objavljena krajem ovog mjeseca, a stižu još tri.

– Wild Cards je serija romana, novela, igara… ali prije svega je svemir – velik, raznolik i uzbudljiv kao i oni Marvela i DC-a (ali realističniji i konzistentniji). Tisuće je priča iz tog svijeta koje trebaju biti ispričane – napisao je popularan pisac fantasyja. U “Wild Cards” se sve odvija u alternativnom kozmosu nakon Drugog svjetskog rata u kojem je vanzemaljski virus ubio 90% ljudi. Rijetki koji su ga preživjeli su obdareni nevjerojatnim moćima (Asevi), beskorisnim moćima (Dvojke) ili su užasno mutirani (Jokeri).

Martin je najavio da se radi o svijetu većem i od onog u serijalu “Igra prijestolja”, ali ovog puta neće sudjelovati u produkciji: njegova suradnica, urednica Melinda M. Snodgrass je izvršna producentica serijala, zajedno s producentom Gregoryjem Noveckom.

Projekt je odabrala produkcijska kuća Universal Cable Productions, koja je dio NBCUniversala, jedne od najvećih američkih televizijskih mreža, a iza sebe ima odlične serije poput “Mr. Robot”, “Suits”, “Battlestar Galactica” i “Monk”. Iako se ne zna kada točno serijal dolazi na male ekrane, Martin se nada da se radi o godini ili dvije – taman kad “Igra prijestolja” završi.

Linker
16. travanj 2024 17:59