SASO RADEJ
presjek rada

Jadran Lazić u Ljubljani održao veliku izložbu: Fotografije Roberta De Nira, Elizabeth Taylor i Johnnyja Deppa zaista su impresivne

Umjetnik, koji je prije mnogo godina prijateljevao s glumicom Jodie Foster, u Ljubljani je održao izložbu s mnogim djelima koje je napravio kroz godine, a ispričao je i neke uzbudljive priče iz života.

Umjetnik, koji je prije mnogo godina prijateljevao s glumicom Jodie Foster, u Ljubljani je održao izložbu s mnogim djelima koje je napravio kroz godine, a ispričao je i neke uzbudljive priče iz života.

Splitski fotograf s holivudskom adresom Jadran Lazić na Levstikovom trgu u Ljubljani održao je izložbu na kojem se mogao vidjeti njegov presjek rada, među ostalim i portrete Roberta De Nira, Marlona Branda, Joan Collins, Raquel Welch, Chucka Norrisa, Elizabeth Taylor, Paula Newmana, Johnnyja Deppa, Gillian Anderson, Faye Dunaway...

Osim toga, posjetitelji su mogli čuti priče iz njegovog uzbudljivog života koji ga je od rodnog Splita, preko Pariza, Beograda i Los Angelesa doveo natrag kući do Hvara.

image

Izložba Jadrana Lazića u Ljubljani.

SASO RADEJ

Tamo na atraktivnom zemljištu, na samom vrhu otoka među starim suhozidima, uzgaja 300 grmova lavande, 900 stabala maslina i 250 stabala smokve. Osim toga, Lazić sanja i o izgradnji luksuznih vila s bazenima kojima će se posvetiti u narednim godinama.

Čitajte i: Tko je zapravo Jadran Lazić: Jodie Foster mu je pisala u JNA, živi u kući holivudske dive, a izlaže u galeriji supruge predsjednika UEFA-e

Prijateljevao s Jodie Foster

U nedavnom intervjuu za Gloriju, fotograf je otkrio kako je upoznao glumicu Jodie Foster, a govorio je i o svom privatnom životu s naglaskom na tri braka iz kojih ima troje djece i četvero unučadi.

image

Jadran Lazić

SASO RADEJ

"Jodie je bila 15-godišnja djevojka, a ja sam joj godinu dana bio osobni fotograf dok je boravila u Europi: nakon Francuske snimala je u Italiji, a zajedno smo bili i na filmskom festivalu u Taormini na Siciliji. A ona je u meni vjerojatno vidjela neku vrstu očinske figure ili bolje reći starijeg brata zaštitnika", ispričao je Lazić.

Sadašnju suprugu Stephanie upoznao je kad ju je zajednička prijateljica prije 27 godina dovela na ono što je trebao biti muški party u njegovom stanu u Los Angelesu.

image

Jadran Lazić s gostima.

SASO RADEJ

"Kako tada nisam imao šanse da joj priđem, u društvu deset napaljenih zemljaka koji su se okupili kod mene, idući tjedan sam joj svaki dan na posao anonimno slao bukete od 52 ruže i na kraju je pozvao na večeru u najbolji talijanski restoran u Los Angelesu. Tako sam je osvojio", otkrio je Lazić.

image

Jadran Lazić i umjetnica Barbara Čeferin.

SASO RADEJ

Čitajte i: Jadran Lazić ima život vrijedan filma! Brando mu je pozirao pripit, a od jedne fotografije kupio si je kuću

Linker
26. travanj 2024 09:53