Ljeto na Tuškancu

J. R. August otvorio novi epicentar kulture u Zagrebu: Za vrijeme svirke osvojio i dva Porina

Koncertom J.R. Augusta otvorena je nova sezona Ljetne pozornice Tuškanac, na kojoj će se do jeseni nizati filmski i glazbeni programi.

Središte Zagreba dobilo je još jedan epicentar kulture, program Ljetne pozornice Tuškanac i službeno je otvoren u subotu 5. lipnja koncertom nagrađivanog kantautora J.R. Augusta. Koncert koji je brzo rasprodan, dobio je i drugi datum, no zbog kiše drugi se koncert ovog hvaljenog glazbenika s nedjelje, pomaknuo na utorak 8. lipnja. Organizatori poručuju da svi oni koji zbog pomivanja ne mogu doći na koncert u utorak, povrat novca mogu ostvariti na Ulaznice.hr.

Glazbenik J.R. August, višestruki dobitnik nagrade Porin, izveo je hvaljeni prvijenac Dangerous Waters te kolekciju EP-jeva u kojima se isprepliću mnogi glazbeni žanrovi uključujući i blues i gospel.

"Dragi ljudi, hvala vam na jučerašnjem koncertu koji nas je vratio u život! Bilo je predivno ponovno svirati i to još na ovakvoj pozornici, pred ovako pristojnom i fenomenalnom publikom! Šlag na kraju koncerta došao je u obliku dvije nagrade Porin! Ne znam što da kažem osim da sam jako zahvalan na svemu i nadam se će se ovo lijepo razdoblje nastaviti!", poručio je Nikola Vranić, odnosno J. R. August na svom Facebooku. Za vrijeme trajanja njegova koncerta dobio je Porina za najbolji koncertni album, a njegov spot "Dangerous waters", proglašen je najboljim videom.

Čitajte i: Ovo je rijetko mjesto u Zagrebu gdje publika može čuti strane glazbenike: Najavljeno čak 17 koncerata inozemnih izvođača

Ostatak ljeta na Tuškancu

Središnji dio programa je "Film u šumi" koji u kolovozu donosi kombinaciju popularnih i umjetničkih te kinotečnih naslova, povezujući programe Ljetne pozornice i njezina sestrinskog kina – Kinoteke.

Za 10. lipnja najavljena je zagrebačka premijera filma Danila Šerbedžije "Tereza 37", dobitnika Velike Zlatne arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Na toj će se pozornici predstaviti i najvažnije hrvatske filmske manifestacije, među kojima su Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, ZagrebDox, Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Festival mediteranskog filma Split i FRKA – Filmska revija Kazališne akademije, a također je i središnja lokacija popularnog Fantastic Zagreb Film Festivala te Revije europskog filma.

Već u prvim tjednima lipnja prikazat će se izbor animiranih filmova s 31. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb, od 11. do 13. lipnja, potom najbolje iz svijeta advertisinga s međunarodnog festivala Dani komunikacija (14. i 15. lipnja), te nezaobilazne dokumentarce iz programa Zagrebdoxa, od 16. do 19. lipnja.

Linker
20. travanj 2024 00:23