NIKOLA KRTINIC
Vrhunska suradnja

J.R. August ne prestaje oduševljavati: ‘Projekt je od početka zamišljen kao nešto što nije i ne smije izgledati jeftino‘

Za pjesmu ‘I‘m Afraid The Bird Will Die‘ J.R. Augusta snimljen visokobudžetni kratki film.

Višestruko nagrađivani glazbenik J.R. August najnovijom je glazbenom pričom pokazao da je itekako umjetnik svjetskog kalibra, za pjesmu "I'm Afraid The Bird Will Die" umjesto uobičajenog videospota, snimio je istoimeni kratkometražni film. Pjesma je službeno objavljena na njegovom albumu "Murky Waters (The EP Collection)". Režiju, scenarij i fotografiju ovog sjajnog visokobudžetnog ostvarenja potpisuje Stefan Đorđević, jedan od najtalentiranijih redatelja u regiji nagrađivan na festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Locarnu i Beogradu.

Pogledajte video

Priču o snimanju kratkometražnog filma za pjesmu "I'm Afraid The Bird Will Die" J.R. August i Stefan Đorđević započeli su još davne 2016. godine, ali ga je Stefan, zajedno sa svojom izvanrednom ekipom, u produkciji francuske produkcijske kuće Eddy Production te koprodukciji srpske Servia Films, snimio prošle godine. Film govori o izoliranoj ženskoj komuni koja djevojčicu priprema za ritualnu ceremoniju sazrijevanja. Zbunjena očekivanjima koja treba ispuniti, djevojčica bježi s dječakom koji joj se sviđa.

image

Filmsku ekipu predvodili su Jana Nikčević i Đorđe Davidović.

NIKOLA KRTINIC

"Zamislio sam ovaj film kao vizualan doživljaj i htio sam da istaknem atmosfere u kojima se komune nalaze. Prisutno je blato i tama, i poezija koja dolazi iz boja prekinutog detinjstva. Ali djetinjstvo se ne može završiti kada neko kaže da je gotovo. Djetinjstvo se završava kada mašta iščezne", rekao je redatelj filma koji trenutno radi na razvoju debitanskog dugometražnog filma "Vetre pričaj sa mnom".

Čitajte i: Hat-trick J.R. Augusta: Otkrio čega mu u ormaru nikada ne fali i što nikada ne skida s glave

Realizacija nakon dugo vremena

J.R. August je presretan što se nakon dugo vremena sve uspjelo realizirati: "Iznimno mi je drago što me sudbina spojila sa Stefanom jer smatram da je jedan od najtalentiranijih filmaša u našoj regiji. Projekt je od početka zamišljen kao nešto što nije i ne smije izgledati 'jeftino', a zbog toga što sreća prati odvažne smo na kraju i uspjeli."

image

Kratkometražni film, zove se kao i pjesma - 'I'm Afraid The Birt Will Die'.

NIKOLA KRTINIC

Izuzetnu kvalitetu ove glazbeno-filmske priče prepoznao je i Francuski centar za film i pokretne slike (CNC) koji je produkcijskim kućama dodijelio financijska sredstva kako bi projekt zaživio. Film je sniman u Srbiji, u kraškom području između Lazarevog kanjona i rijeke Dubašnice, u blizini Zlota. Snimanje je trajalo tri dana, s malom, ali posvećenom i talentiranom ekipom koju su predvodili mladi Jana Nikčević i Đorđe Davidović.

image

Režiju, scenarij i fotografiju ovog visokobudžetnog ostvarenja potpisuje Stefan Đorđević.

NIKOLA KRTINIC
Linker
26. lipanj 2022 07:51