PRESS
GALERIJA ERDELJAC

Izložba Nenada Voriha: usudite se upustiti u vrtoglavu avanturu boja, zvukova i vizura velegrada

Do kraja godine se u Galeriji Erdeljac može pogledati izložba Nenada Vorihom pod nazivom Acceleration. Za one koji poznaju rad ovog umjetnika, naziv izložbe je jedan od motiva koji je posve svojstven ovom umjetniku i njegovom likovnom izričaju.

Vorih je na samom otvorenju izjavio da svaku godinu do dvije napravi izložbu kako bi publiku upoznao s novim radovima, a ova je izložba prilika za pokazivanjem jednog pomaka u njegovom slikarstvu.

Milan Bešlić je na otvorenju istaknuo kako se Vorih drži svoje tematske matrice, ali koju sada drugačije interpretira. No, i dalje Vorih svojim velegradima i njihovim omamljujućim svjetlima ili kako Bešlić kaže: „motivima grada, odnosno, njegovoj urbanoj strukturi poglavito iz zračne perspektive i primarno likovne percepcije koji se množe u slikarevoj imaginaciji u bezbrojnim inačicama otkrivajući da je njegov stvaralački proces utemeljen po načelu varijacije kojim u nijansiranim pomacima gradi čvrstu likovnu strukturu svojega djela“ posjetiteljima nudi jednu vrtoglavu avanturu.

Kako je ova izložba nastala, odnosno gradovi kao autorov najdraži motiv i kako uopće danas živi od slikarstva, možete vidjeti u razgovoru u nastavku.Izložbu možete posjetiti do kraja godine u Galeriji Erdeljac na adresi S. R. Njemačke 4, u zagrebačkom naselju Središće. Posjet nećete zažaliti, jer inspiraciju za svoju umjetnost Vorih nalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavit će publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti. Transcendentalni doživljaji boja, zvukova, prostora i vremena sjedinjuju se u slojevitim predodžbama koje ove slike pružaju oku promatrača iz vrtoglave perspektive ovog posebnog umjetnika.

image
Galeriji Erdeljac

Ulaz je slobodan za sve građane.

Linker
07. svibanj 2022 17:13