Sjećanje na prijatelja

Izložba Livija Andrijića u čast Olivera Dragojevića: ‘Slikao sam ga u svim mogućim privatnim situacijama, čak i kod brijača‘

Fotograf i voditelj agencije Cropix, Livio Andrijić, pripremio je izložbu u čast svog prijatelja Olivera Dragojevića. Izložba u galeriji Centra za kulturu Vela Luka prikazat će 35 Oliverovih fotografija, a moći će se pogledati sve do 30. rujna.

Povodom treće godišnjice smrti našeg legendarnog glazbenika Olivera Dragojevića u galeriji Centra za kulturu Vela Luka izloženo je 35 fotografija njegovog prijatelja, fotografa Livija Andrijića nastalih u razdoblju od 1990. do 2015. Izložba se može razgledati do 30. rujna, a vrhunac Dana sjećanja na Olivera bit će koncerti u njegovu čast 29. i 30. srpnja.

Koja vam je najdraža Oliverova fotografija?

- Portret s generalne probe za koncert s Gibonnijem u pulskoj Areni 2006. Na toj fotografiji se baš sve idealno poklopilo: i svjetlo, i atmosfera, i emocija, i kadar..., što se dogodi jednom u životu.

Čime ste zadobili Oliverovo povjerenje?

- Slikao sam ga u svim mogućim privatnim situacijama, čak i kod brijača, ali naše prijateljstvo nikad nisam zloupotrijebio.

image
PRIVATNI ALBUM

Jeste li se s Oliverom sprijateljili uz posao?

- Da. Sretali smo se na koncertima i festivalima, a najviše u Veloj Luci gdje smo obojica ljetovali. Meni je na Korčuli djedovina i najbolje mjesto za odmor, a Oliver je tamo bio najsretniji sa svojim unucima, s prijateljima preko dana u ribolovu i kod Bate na terasi navečer.

Čitajte i: Velu Luku mala, ne zaboravi! Oliverovo mjesto i ove će mu godine prirediti spektakularni koncert

Čitajte i: Oliver bi danas napunio 73. godine: ‘Nije volio slavlja, ali mi bismo mu uvijek nešto priredili‘

Je li vam Vela Luka ista bez Olivera?

- Ne. Njegov duh i dalje živi, ali se Oliver više nikada neće odjednom pojaviti među nama i reći: "Sve sam zeznuo, ajmo, ljudi, na piće."

Linker
16. travanj 2024 16:04