Foto: Press
CHRIS CORNER SE VRAĆA U ZAGREB NAKON PET GODINA

IAMX u Močvari sviraju jedini koncert u regiji

Chris Corner, predvodnik trip hop legendi Sneaker Pimps, koji danas nastupa pod imenom IAMX održat će jedini koncert u regiji u zagrebačkoj Močvari 4. studenoga.

Kad je u svibnju 2011. Chris Corner, nekadašnji predvodnik trip hop legendi Sneaker Pimps, posjetio polovično ispunjeni zagrebački Boogaloo malo je tko očekivao koncert o kojem će se još dugo govoriti. Audio-vizualni spektakl koji je sa svojim projektom IAMX priredio ovdašnjoj publici ostat će zapamćen kao jedan od vrhunaca te koncertne sezone o kojem su baš svi domaći glazbeni mediji pisali u superlativima.

Otkad je 2004. odlučio pokrenuti samostalnu karijeru pod imenom IAMX, Chris je vrlo brzo stvorio prepoznatljiv zvuk u kojem su podjednako do izražaja došli razuzdani synth pop, intrigantni plesni ritmovi i emocijama ispunjene balade, sve to začinjeno nerijetko provokativnim tekstovima s temama ljubavi, smrti, ovisnosti, dekadencije i rodnog identiteta. Pažljivo gradeći vlastiti identitet Chris ništa ne prepušta slučaju, tako primjerice sam režira niz kontroverznih video spotova, dok njegovi teatralni i temeljito osmišljeni multimedijalni živi nastupi bez daha ostavljuju tisuće obožavatelja širom Europe.

Prošle godine objavljeni šesti po redu IAMX album “Metanoia” predstavlja njegovo naosobnije i najekspresivnije djelo do sad. Nastala kao plod iznimno teškog životnog razdoblja kroz koje je prolazio, razdoblja tijekom kojeg se borio s depresijom i nesanicom, uslijed čega je razmišljao i o prekidu karijere, “Metanoia” donosi novog Chrisa Cornera, onoga koji se nakon 7 godina provedenih u Berlinu preselio u sunčani Los Angeles, onoga koji je spreman još jednom odsvirati jedan od zagrebačkih koncerata sezone. Početom rujna ove godine izdaje mini album “Everything Is Burning” sa 7 novih pjesmama, album koji se savršeno nastavlja na prošlogodišnje “Metanoia” izdanje.

Ulaznice stoje 80 kuna, a nakon 30.9. cijena će im biti 100kn. Na ulazu će stajati 120kn. Prodajna mjesta su Rockmark, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shop, Tratinska 18 te njihovi web shopovi.

Linker
25. travanj 2024 22:00