Ranko Suvar CROPIX
Pregršt žanrova

Hvalevrijedan projekt Lisinskog: Glazba velikih zvijezda dostupna je samo jednim klikom

Ako već godinama maštate o tome da ponovo uživate u glazbi velikih umjetnika koji su nastupali u KD Lisinski, sada ćete to moći gdje god se nalazili.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pokrenula je novu uslugu Radio Lisinski, koja klikom na poveznicu na mrežnoj stranici Dvorane donosi glazbu velikih svjetskih i domaćih zvijezda koje su dosad nastupale u najpoznatijem hrvatskom "hramu glazbe".

Kako se ističe u najavi, nakon što je ovoga proljeća Lisinski 'otvoren' programom "Lisinski na otvorenome", koji je dvoranu na Trgu Stjepana Radića okružio glazbom od 0 do 24 sata, glazbena uzbuđenja od sad će biti dostupna publici gdje god se nalazila.

Zagreb, 120220
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, drugi koncert Zorice Kondze u povodu Valentinova.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic CROPIX
Zorica Kondža održala je drugi koncert u povodu Valentinova u veljači 2020.

"Sa željom da se još više povežemo, pokrenuli smo Radio Lisinski, internetski radio na kojem smo sabrali klasičnu, popularnu, rock, jazz, tradicijsku… glazbu legendarnih svjetskih i domaćih glazbenih zvijezda i ansambala koji su u prethodnih gotovo pola stoljeća nastupali u Lisinskom", stoji u najavi. "'Lisinski na otvorenome' sada je dostupan i 'u zatvorenome'", dodaje se.

Pregršt svih žanrova

U gornjem desnom uglu na mrežnoj stranici www.lisinski.hr, cjelodnevno dostupan, Radio Lisinski donosi pregršt glazbe svih žanrova.

Dnevni program obilježit će najljepše operne arije i simfonijska djela u izvedbi najcjenjenijih svjetskih i domaćih orkestara pod ravnanjem dirigentskih velikana, uz virtuozne soliste. Uz kultne pjesme najpoznatijih izvođača koji su oblikovali različite pop i rock naraštaje, od 21 sat do 8 ujutro, iz Lisinskog su osigurali program izvedbi komornih sastava i glasovirskih recitala.

"Prisjetimo se i odajmo počast izvedbama velikih glazbenih umjetnika. Oni su bili, jesu i ostat će s nama uvijek na istoj frekvenciji", poručuju organizatori. Osim na službenoj stranici Lisinskog, Radio Lisinski uskoro će biti dostupan i na mobilnoj aplikaciji.

Čitajte i:

Glazbena razglednica: Zvjezdan Ružić održao je koncert u uvali Verige na Brijunima

Klasika na nov način: Premijera 'Kralja Edipa' dobila je suvremeno ruho koje će oduševiti sve generacije

HNK predstavio novu sezonu: 'Teatar može biti utjeha, utočište i mjesto za susrete'

Linker
14. travanj 2024 15:27