HAVC
"Počivali u miru"

Hrvatska dramska serija prikazivat će se u Britaniji

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licencu za hrvatsku dramsku seriju "Počivali u miru", čiji je razvoj financirao HAVC, za prikazivanje u Velikoj Britaniji što je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom velikom i značajnom tržištu. Inače, Global Series Network ekskluzivni je partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four.

Serija je razvijana u okviru HAVC-ovog natječaja za razvoj televizijskih djela. Prikazana je na HRT-u, a krajem prošle godine i u Belgiji. Poizvodnju je financirala Hrvatska radiotelevizija, produkciju potpisuje nezavisna produkcijska tvrtka Ring produkcija, režiju Goran Rukavina, Kristijan Milić i Goran Dukić, a kroz seriju je dosad prošlo više od 250 vrhunskih domaćih glumaca predvođenih stalnim likovima koje tumače Judita Franković i Dragan Despot.

"Projekt Walter Presents pokrenut je kako bi predstavio ponajbolje dramske serije diljem cijeloga svijeta te smo ponosni što smo otkupili licencu za emitiranje dramske serije 'Počivali u miru', naše prve hrvatske serije. Nadam se da će ova prodaja biti jedan od mnogih budućih poslovnih uspjeha domaće produkcije na inozemnom tržištu", izjavio je povodom sklapanja ugovora dramski urednik i jedan od kreatora projekta Walter Presents, Walter Iuzzolino, a izjavu je prenio HAVC. Samim time, "Počivali u miru" će tijekom 2017. godine postati prvom hrvatskom televizijskom serijom koja će se prikazivati na britanskom tržištu.

HAVC

"Počivali u miru" hrvatska je dramska serija koja je s prikazivanjem krenula početkom siječnja 2013. godine. Tvorci serije su Dario Vince i Koraljka Meštrović. Redatelji prve sezone su Kristijan Milić i Goran Rukavina, a glavni scenarist je bio Saša Podgorelec, dok su scenaristi epizoda bili Ivor Martinić, Ivan Turković Krnjak i Marko Hrenović. Druga sezona premijerno je prikazana krajem ožujka 2015. godine. Redatelj je Goran Dukić, a glavni scenarist Saša Podgorelec. U drugoj sezoni u glavnim ulogama pojavio se niz poznatih glumaca kao što su Anja Šovagović Despot, Goran Navojec, Nina Violić i Daria Lorenci.

Rest in peace trailer / Počivali u miru trailer from RingMultimedia on Vimeo.

Linker
18. travanj 2024 11:12