OGROMAN USPJEH

Hrvati pohrlili u kina: ‘Toma‘ u prvom vikendu prikazivanja srušio rekord star deset godina!

Film Dragana Bjelogrlića i službeno je postao srbijanski film s najboljim otvaranjam u povijesti Hrvatske, nakon što ga je u prvom vikendu pogledalo više od osam tisuća gledatelja.

Nakon gotovo nezapamćenog uspjeha u Srbiji i BiH, gdje je film dosad pogledalo više od 700 tisuća ljudi, "Toma" je i u Hrvatskoj uspio srušiti rekord star čak deset godina... S 8035 gledatelja, koliko ga je u hrvatskim kinima pogledalo u prvom vikendu prikazivanja, "Toma" je i službeno postao srbijanski film s najboljim otvaranjem u povijesti Hrvatske. Film Dragana Bjelogrlića o legendarnom pjevaču Tomi Zdravkoviću time je srušio rekord koji je 2011. godine u domaćim kinima postavila komedija "Parada".

Ove izvrsne brojke rezultat su ogromnog interesa medija i javnosti, a da će "Toma" nastaviti uspješan pohod na hrvatska kina sugeriraju i izvrsne prve reakcije publike koja je film pogledala u nekoliko proteklih dana.

image
Glumac Milan Marić na hrvatskoj premijeri filma 'Toma'.
PROMO

Čitajte i: Miljenik žena Milan Marić stigao u Zagreb: Tko je markantan Beograđanin koji je sve oduševio ulogom Tome Zdravkovića?

Prvoj i ekskluzivnoj projekciji filma u zagrebačkom Cineplexxu prisustvovali su glumci Petar Benčina, Milan Kolak te Milan Marić koji je utjelovio lik Zdravkovića.

Film "Toma" impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

image
'Toma' je oborio 10 godina star rekord.
PROMO

Film o duši

Pored Tominog, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. "Toma" je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i liječnika koji započinje njegovo liječenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

image
Hrvatska premijera filma 'Toma'.
PROMO

Legendarnog Zdravkovića na velikom je platnu utjelovio jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića

Film su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu.

Pogledajte video
Linker
17. travanj 2024 11:14