Sarajevski princ sevdaha

Hrabrost i magija vladale su na koncertu Bože Vreće: Jarko crvena haljina ‘plesala‘ je sa svakim njegovim pokretom

Jedinstveni glazbenik svojim je anđeoskim glasom oduševio sve one koji su ovoga utorka kupili ulaznicu za njegov koncert u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Hrvatska publika Božu Vreću (38) jako dobro poznaje i prema njegovoj umjetnosti gaji simpatije zbog čega joj se uvijek rado vraća. A da je ljubav obostrana uvjerila se sinoć i zagrebačka publika u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Katarzičnim i unikatnim pristupom osvojio je svakog posjetitelja jer ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći.

Koncert u Lisinskom, kazao je Vrećo, istkan je segmentima davnih i tek nastalih sevdah pjesama uz pratnju glazbenika iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Dijapazon je to performansa svjetskoga ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

image
FOTOGRAFIJE: GORAN MEHKEK/CROPIX

Čitajte i: EKSKLUZIVNO: Božo Vrećo prvi put govori o dramatičnim detaljima odrastanja i dualnoj duši

"Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi. Vidimo se u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi", riječi su Bože Vreće uoči koncerta.

image
FOTOGRAFIJE: GORAN MEHKEK/CROPIX

"Ikona slobode anđeoskog glasa koji miluje duše i otvara srce" – tako o njemu pišu svjetski mediji francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Sarajevski princ sevdaha i bez formalnog glazbenog obrazovanja postao je zvijezda svjetske glazbene scene, a krila njegovoj ženskoj prirodi dala je majka zbog koje danas zna uskladiti bradu s haljinom.

image
FOTOGRAFIJE: GORAN MEHKEK/CROPIX

Čitajte i: Božo Vrećo u strahu zbog majke: ‘Zaplakala je na rastanku i dvaput se okrenula za mnom‘

I sinoć je na pozornici Lisinskog vladala hrabrost. Baš kao i 2015. godine na Sarajevo Film Festivalu kad je Vrećo prvi put crvenim tepihom uz šok i zgražanje mnogih svojih sugrađana prodefilirao u štiklama visine 14 centimetara i fluorescentnožutoj haljini. A kad ga je novinar upitao što nosi ispod haljine, ljubazno mu je odgovorio - hrabrost.

Sinoć je na vrtoglavo visoke štikle nosio jarko crvenu haljinu koja je plesala sa svakim njegovim pokretom.

Linker
18. travanj 2024 15:23