‘Lažu fotografije‘

Gibonni ima novi hit: Pjesmu je napisao na Korčuli, a snimio ju s poznatim glazbenicima i orkestrom

Novi singl s albuma ‘U po‘ ure‘ za kojeg Gibonni kaže da mu je jenda od najdražih pjesama na izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich te Simfonijski orkestar HRT-a.

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla "Kiša", koji je od prvog emitiranja do danas i dalje jedna od najemitiranijih pjesama u eteru domaćih radio stanica, ali i onih u cijeloj regiji, Zlatan Stipišić Gibonni danas objavljuje drugi singl s aktualnog EP-a ‘‘U po’ ure’’.

Radi se o pjesmi "Lažu fotografije" koja je sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i glazbene kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktualnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu super-uspješne "Kiše".

I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a.

Pogledajte video

Čitajte i: Gibonni o svojim danima na otoku: Svaka marenda s Oliverom mogla je biti epizoda u ‘Malom mistu‘

Novi singl, dobio je i svoje prateće video izdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je s Gibom već surađivao na nekoliko video spotova.

"Lažu fotografije" je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati ju iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem video spotu. Albumom "U po’ ure" možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonnijev EP biti objavljen i na vinilu.

image
Gibonni je objavio pjesmu 'Lažu fotografije'
MOREMAGNETS
image
Spot je snimljen prema pjevačevim idejama
MOREMAGNETS
Linker
18. travanj 2024 21:33