PRESS
Boy Harsher

Dolaze nakon više odgađanja: Elektornički duo iz SAD-a najavio koncert u Zagrebu

Američki glazbenici nastupit će u Zagrebu 11. svibnja, koncert će se održati u sklopu europske turneje koja je već dvaput otkazana zbog pandemije.

Dark electronic atrakcija Boy Harsher napokon dolazi u Hrvatsku. Nakon što ju je pandemija dvaput onemogućila, dvojac iz Massachussetsa otisnut će se na europsku turneju. Jedan od prvih koncerata održat će upravo u Zagrebu, i to 11. svibnja u Močvari, u organizaciji Stereotipa, dosadašnjeg serijala vrhunskih partija elektroničke glazbe.

Turneja će uslijediti nakon izlaska novog albuma "The Runner" kojim Boy Harsher pomiču granice, balansirajući između filmske glazbe i pop zvuka. Riječ je o soundtracku za istoimeni kratki horror film kojeg su sami producirali i režirali, a govori o procesu snimanja novog albuma.

image

Boy Harsher prvi put će nastupati u Hrvatskoj u svibnju 2022.

JORDAN HEMINGWAY

Čitajte i: U boji ljubavi: Valentinovo nam donosi pregršt glazbenih nastupa među kojima su i brojne domaće dive

Stvoreni za plesanje

Jae Matthews i Augustus Muller imaju već iskustva u filmu pa svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo. Počeli su djelovati 2013. kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik, no u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima. U svakom slučaju, Boy Harsher smatraju se najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album "Careful".

Pogledajte video

U nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu. Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic/industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse.

Linker
06. srpanj 2022 19:27