LP ROCK

Dokumentarac o riječkoj glazbenoj sceni: ‘Dugosvirajući Rock‘ Bernardina Modrića premijerno u Art-kinu

Četvrtak u Ljetnom Art-kinu donosi premijeru novog glazbenog dokumentarca riječkog redatelja Bernardina Modrića Rock Bozon o stanju na sceni te budućnosti rock glazbe u Rijeci. Iste se večeri prvi puta u Art-kinu prikazuje i recentni Modrićev dokumentarac Dugosvirajući rock.

U svojoj ljetnoj rezidenciji u dvorištu kapucinskog samostana Art-kino 1. srpnja donosi premijeru novog dokumentarnog filma riječkog redatelja Bernardina Modrića Rock Bozon, s početkom u 21:30 sati, uz koji će se prikazati komplementarni autorov dokumentarac Dugosvirajući Rock. Nakon prikazivanja filmova uslijedit će razgovor s autorom filmova.

Političke i tehnološke promjene svoje su tragove porazbacale po svim društvenim segmentima pa tako i kulturnim te supkulturnim izdancima kojih je (riječka) rock scena nerazdvojni dio. Koje su konkretne promjene s prodorom snažne informatiziranosti društva i napretka tehnologije nastale, koje su krenule nabolje, a koje nagore što se rock scene tiče, koje se mogućnosti otvaraju njezinim sudionicima, a na koje bi trebali što prije zaboraviti neka su od pitanja s kojima se Rock Bozon pokušava uhvatiti u koštac.

Svoje mišljenje o stanju na sceni te budućnosti rock glazbe u Rijeci daju brojni članovi sa i oko te scene (glazbenici, promotori, distributeri, urednici i producenti), dok se u dokumentarcu može čuti glazba bendova Moskva, Krematorium, Sunshine Madness, Chasing Nord, The Black Room i Jonathan. Inače, Rock Bozon je svoju svjetsku premijeru imao na beogradskom međunarodnom festivalu glazbenog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam koji je ove godine imao svoje šesto izdanje.

image
Dugosvirajući rock
PROMO

Čitajte i: ‘Život koji je vrijedilo živjeti‘: Kazališna predstava mladih umjetnika čije vrijeme tek dolazi

Premijera u riječkom kinu

Dokumentarni film Dugosvirajući Rock prati rad LP ROCK udruge riječkih rockera šezdesetih, osnovane 2014. godine koja neumorno radi na promociji glazbenih sastava i organiziranju svirki, uglavnom, no ne i isključivo, na botelu Marina, gdje se nalazi službeno okupljalište članova. Modrićev film okom kamere progovorio je o njihovom radu.

Bernardin Modrić profesionalno se počinje baviti filmom 1980. godine kada za Jadran film režira svoj debitantski film PODHUM, 12.VII.1942. Do danas je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Suosnivač je i direktor Istra filma, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koja djeluje od 1987. godine. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata. Živi i radi u Rijeci.

Ulaznice za film mogu se rezervirati putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici Ulaznice.hr.

Linker
19. travanj 2024 23:04