Press
FESTIVAL

Detour otvara Artikuliranje

Ulična manifestacija koja okuplja kreativce iz cijele regije započet će u četvrtak, 28. travnja, artikulacijom i nastupom popularne zagrebačke grupe Detour. Drugo izdanje kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, koje se ponovno održava na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, ugostit će i jednu od najpoznatijih hrvatskih dizajnerica Aleksandru Dojčinović, umjetnika Miru Petkovića, pop duo Auguste, književnicu Tenu Štivičić, regionalnu glazbenu zvijezdu Vlatka Stefanovskog i brojne druge.

– Dok su moji vršnjaci u osnovnoj školi sanjali o karijerama pilota, glumaca, liječnika i astronauta, ja sam roditeljima važno obznanila da ću jednoga dana postati Žuži. Mislila sam naravno baš na nju, ženu koja je u Hrvatsku donijela dašak svjetske mode i koja nas je nedavno napustila gotovo u stotoj godini života. Oduvijek sam znala da će moj posao biti vezan uz haljine i sve one odjevne predmete koje žene toliko vole i od svog sna nikada nisam odustala. Tako sam 2006. godine pokrenula modni brend Lei Lou, a danas, deset godina nakon toga, uspjela sam postići ono čemu svi teže. Ljubav se pretvorila u posao, a posao je ostao ljubav – izjavila je dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja će na Artikuliranju gostovati u petak, 29. travnja.

Voditelji ovogodišnjeg izdanja kulturno-umjetničkog festivala su stand up komičar Ivan Šarić i legendarni radijski voditelj Vojo Šiljak, a osim kulture i umjetnosti na Artikuliranju su mjesto našle i kulinarske delicije u sklopu Gastro Zone.

Linker
26. travanj 2024 07:46