Glavna zvijezda

Bono Vox stigao na Sarajevo Film Festival: Frontman legendarne grupe U2 odmah se bacio na posao

Bono ni 2000. godine nije propustio festivalsko premijerno predstavljanje filma "Hotel od milijun dolara" nagrađenog redatelja Wima Wendersa, između ostaloga i zato što je za taj film pomogao pisati scenarij, a posudio je i svoju glazbu.

Na premijernom prikazivanju novorestaurirane verzije filma "Hotel od milijun dolara" Wima Wendersa, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, redatelju filma pridružio se i Bono Vox.

image
Ali Hewson, Bono Vox, Mirsad Purivatra i Wim Wenders.
PROMO

Ovaj muzički umjetnik, frontmen legendarne irske grupe U2 i veliki prijatelj Sarajeva i Sarajevo Film Festivala, prisustvovao je i festivalskom premijernom predstavljanju filma "Hotel od milijun dolara" na 6. Sarajevo Film Festivalu 2000. godine. Bona su na ovogodišnjem izdanju Festivala dočekali brojni fanovi te se on odmah bacio na posao - fotografiranje s njima i davanje autograma.

Čitajte i: Wimu Wendersu uručeno Počasno Srce Sarajeva: Slavni redatelj uskoro će održati i poučni masterclass

"Jako je dobro biti ovdje i čini mi se kao da nisam bio tu jako dugo, a opet se čini kao kratko. To je kao da postoje dva Sarajeva - stvarno i magično. Ono jedno u kojem živiš i radiš naspram onog koje nosiš sa sobom u svijet - to jedno mitsko Sarajevo. To mjesto zabave, magije koje je i dalje, za mene, glavni grad suživota. Ovo je divan grad i ovo je odličan festival. Mislim da je ovaj festival gotovo kao vezivno tkivo između ta dva Sarajeva - on sjedinjuje vidljivo i nevidljivo u jednu sliku", izjavio je Bono.

image
Bono Vox daje autograme fanovima.
PROMO

Za ovu triler dramu s Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama za koju je Wenders 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu, Bono Vox je pisao scenarij zajedno s Wendersom i Nicholas Kleinom, a njegovom glazbom prožet je cijeli film.

Čitajte i: Otvoren 27. Sarajevo Film Festival: Tarik i Lejla Filipović oduševili elegancijom, Božo Vrećo iznenadio raskošnom haljinom

image
WIm Wenders, BOno Vox i Mirsad Purivatra.
PROMO

Sarajevo Film Festival organizirat će i posebnu projekciju novorestaurirane verzije Wendersovog filma "Hotel od milijun dolara" koja će biti prikazana 15. kolovoza u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. kolovoza 2021. godine, a za ulazak na sve projekcije potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na web stranici Sarajevo Film Festivala.

Linker
19. travanj 2024 16:18