KULTNA NASLOVNICA

Banksyjeva parodija na naslovnicu trudne i gole Demi Moore oduševila ljubitelje umjetnosti

Misteriozni umjetnik Banksy, britanski crtač grafita nepoznata identiteta ponovno je oduševio svijet svojom parodijom na kultnu naslovnicu Vanity Faira sa slavnom glumicom.

Parodija misterioznog umjetnika Banksyja na kultnu naslovnicu hollywoodske zvijezde Demi Moore kada je trudna i gola pozirala za časopis Vanity Fair mogla bi na aukciji donijeti čak tri milijuna funti. Na platnu visokom sedam metara, predstavljenom na prvoj izložbi britanskog umjetnika grafita nalazi se naga i trudna žena koja se jednom rukom drži za trudnički trbuh, a svima je jasno da je riječ o parodiji na trudničku naslovnicu sa slavnom Demi Moore iz 1991. godine.

image
FOTOGRAFIJE: MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image
FOTOGRAFIJE: MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Tada 28-godišnja glumica u posljednjim mjesecima trudnoće ogolila se pred objektivom Annie Leibovitz očekujući svoje drugo dijete s glumcem Bruceom Willisom. Parodija je korištena za oglašavanje izložbe koja je privukla više od 30.000 posjetitelja. No lice američke glumice zamijenio je majmunom s ispupčenim očima koji nosi crnu periku dok u ustima puši cigaretu. Nestašna karikatura najsmjeliji je prikaz slavne osobe i kultne naslovnice - rekla je Emma Baker, voditeljica prodaje suvremene umjetnosti u londonskom Sothebysu. Riječ je o najpoznatijem nepoznatom umjetniku na svijetu – Banksyju čiji je identitet još uvijek nepoznat. Karijeru je započeo devedesetih i do danas od svoga imena stvorio globalni brend.

Ispovijest Demi Moore pogodila je sve: 'Kao djevojčica sam spašavala život vlastitoj majci, silovali su me s 15, a onda sam još izgubila i dijete'

Magazin Time 2010. uvrstio ga je među sto najutjecajnijih ljudi svijeta, pored Stevea Jobsa i Baracka Obame, a od 2014. vodi se kao britanska kulturna ikona, uz rame Shakespeareu, Beatlesima, J.K. Rowling i samoj kraljici Elizabeti II.

Linker
20. travanj 2024 00:51