jedva čekamo

ABBA se vraća nakon 40 godina! Snimaju se nove pjesme, a za sljedeću godinu zakazan je i specijalan koncert

Švedska grupa u studednom će objaviti album s novim pjesmama, a na koncertu u Londonu sljedeće godine pojavit će se njihovi digitalni avatari.

Jedno od najiščekivanijih ponovnih okupljanja u svijetu pop glazbe konačno više nije samo san. ABBA, hit grupa sedamdesetih, čiji se hitovi posvuda puštaju još i danas, radi na novom albumu. Čak 40 godina od stvaranja gorkih hitova napisanih za njihov posljednji album nakon dva razvoda članova grupe, pop kvartet ponovno se okupio za novi album "Voyage".

Njihovi će fanovi moći uživati u potpuno novim pjesmama od 5. studenog ove godine kada izlazi album, a na njemu će se nalaziti i jedna božićna pjesma.

Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad i Björn Ulvaeus najavili su i koncert u Londonu u svibnju 2022., također nazvan "Voyage", ali u drukčijem obliku. Naime, na koncertu će se nekoliko dana zaredom uz live bend od 10 članova pojaviti i njihove digitalne verzije sebe, a ulaznice će biti u općoj prodaji u utorak, 7. rujna.

"Bila je velika radost ponovno raditi s grupom - tako sam sretan što smo to napravili", rekao je Lyngstad je o njihovom ponovnom okupljanju i nazvao Anderssona i Ulvaeusa "iznimno talentiranim, doista genijalnim tekstopiscima".

Čitajte i: Abba se vraća! Glazbene legende snimile su nove pjesme, otkrili zašto ih još ne možemo čuti

image
ABBA u sedamdesetima
KEYSTONE PICTURES USA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Bio sam potpuno smeten načinom na koji su iznijeli te pjesme", rekao je Ulvaeus o curama, a Andersson je dodao: "Mislim da se ništa ne može mjeriti s time kada ponovno čujemo Fridu i Agnethu".

Abbini digitalni avatari stvoreni su tehnologijom snimanja pokreta, sličnom onoj koju su koristili Andy Serkis i drugi za prikazivanje CGI zvijeri u holivudskim filmovima: grupa je snimljena u uskim kostimima koji snimaju ljudske pokrete i prenose ih u virtualni svijet.

Iako se ABBA jednom prilikom zaklela da nikada više neće zajedno nastupati, Ulvaeus je rekao da je bend bliži nego što su ikad bili.

"Nevjerojatno je biti ovdje gdje jesmo. Izdati novi album nakon 40 godina i još uvijek biti najbolji prijatelji... i dalje imati potpunu lojalnost. Tko je to doživio? Nitko. To je tako zabavno i toliko smo dugo čeznuli za tim. Htjeli smo to učiniti prije nego umremo", ispričao je Ulvaeus.

Linker
14. travanj 2024 22:07