udruga nova budućnost

Humanitarna akcija ‘Srce za volanom‘ želi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurati kvalitetniji život

Cilj kampanje je povećanje kvalitete života djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi putem nabave službenog automobila - obiteljskog monovolumena udruge Nova budućnost.

Udruga Nova budućnost djeluje od 2006. te pruža usluge organiziranog stanovanja i smještaja uz stanovanje odgajatelja za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi od tri do 21 godine, ili do završetka školovanja korisnika. Korisnici su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji na smještaj dolaze putem rješenja nadležnih Centara za socijalnu skrb iz cijele Hrvatske. Smještajne jedinice nalaze se na tri lokacije u Samoboru s ukupnim kapacitetom 26 korisnika.

Udruga svojim korisnicima pruža dugotrajni smještaj uz 24-satnu skrb te korisnicima pruža usluge stanovanja, prehrane, odgoja i obrazovanja, psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti, osmišljavanje slobodnog vremena te zadovoljenje svih drugih važnih životnih potreba.

Udruga aktualno ima dvadesetak zaposlenika - odgajatelje koji stanuju s djecom, odgajatelje pomagačkih struka te stručni tim kojeg čine psiholog, socijalni radnik i socijalni pedagog. Udruga je upisana u Evidenciju pravnih osoba i obrtnika koji pružaju socijalne usluge pri nadležnom Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Novi dom u Samoboru

Najčešći razlozi izdvajanja djece i mladih koji su korisnici Udruge su disfunkcionalnost primarne obitelji zbog nasilja, konzumiranja alkohola i droga, dugotrajna zanemarenost osnovnih životnih potreba, nemogućnost primarne obitelji za adekvatnu skrb o djeci i sl. Prilikom smještaja korisnika prvenstveno se nastoji osigurati smještaj braći i sestrama iz višečlanih obitelji kako bi trauma izdvajanja bila manja, a novo okruženje u koje dolaze bilo što sličnije obiteljskom funkcioniranju.

Korisnici Udruge dobro su uklopljeni u lokalnu zajednicu koja im postaje novi dom. Ostvarena je dobra suradnja s nadležnim školama, vrtićima i drugim odgojno-obrazovnim i zdravstvenim ustanovama koje su važan čimbenik njihove resocijalizacije i integriranja u društvo.

Posebno dobra suradnja ostvarena je s Gradom Samoborom i institucijama i udrugama koje u njemu djeluju, a koje našim korisnicima nude pregršt besplatnih sadržaja - odlaske na kupanje na bazene, klizanje, pohađanje kina, predstava, sportskih i umjetničkih vannastavnih aktivnosti, sudjelovanje na gradskim manifestacijama, darivanje korisnika za blagdane. Rad Udruge podržavaju i brojne fizičke i pravne osobe kroz različite donacije i sponzorstva.

image
Nova budućnost

Čitajte i: Stiže prvi dio dobrotvornog albuma na vinilu: ‘Healing Sounds‘ još uvijek prikuplja sredstva za žrtve potresa

Kampanja 'Srce za volanom'

Udruga ne posjeduje niti jedan službeni automobil. Cilj kampanje "Srce za volanom“ je povećanje kvalitete skrbi djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi putem nabave službenog automobila, obiteljskog monovolumena, koji će omogućiti svakodnevni siguran i brz transport korisnika, te biti prilagođen prijevozu više korisnika i stvari. Također, korisnicima bi se na taj način omogućila brža dostupnost članova stručnog tima kojeg čine psiholog, socijalni pedagog i socijalni radnik, naročito u hitnim i izvanrednim situacijama. Korisnike se također preko praznika odvodi u primarnu obitelj u kraće ili duže posjete na području cijele Hrvatske.

Neke od ustanova koje korisnici svakodnevno pohađaju ili odlaze na potrebne preglede i terapije van Grada Samobora su OŠ Suvag (svakodnevna preprata djeteta na relaciji Samobor - Zagreb - Samobor); PB za djecu i mladež Zagreb, Kukuljevićeva; Klinika za dječje bolesti Zagreb i druge.

Sve informacije su dostupne na web stranici. Postoji više načina kako možete podržati ovu kampanju.

Uplatom na crowdfunding kampanju koja je pokrenuta na GoGetFunding platformi.

Izravnom uplatom na račun Udruge Nova budućnost. Podaci za uplatu su u nastavku.

Podaci za uplatu

  • Vlasnik računa: Udruga Nova budućnost
  • IBAN: HR4423600001101893097
  • Model i poziv na broj: HR99
  • Opis plaćanja: Donacija za kampanju “Srce za volanom”
Linker
12. travanj 2024 17:58