CARLA BARBER
OSVJEŽENJE NA TANJURU

Zagrepčanka Carla radila je s Gordonom Ramsayem, a s nama je podijelila recept za sočnu voćnu salatu

Zagrepčanka Carla Barber u Engleskoj je izgradila karijeru fotografkinje hrane, radeći za slavnog britanskog chefa Gordona Ramsayja, a kroz posao se i sama ‘navukla’ na pripremu zanimljivih jela, poput salata koje spajaju namirnice kontrastnih okusa.

Zagrepčanka Carla Barber u Engleskoj je izgradila karijeru fotografkinje hrane, radeći za slavnog britanskog chefa Gordona Ramsayja, a kroz posao se i sama ‘navukla’ na pripremu zanimljivih jela, poput salata koje spajaju namirnice kontrastnih okusa.

Kada je prije petnaest godina iz Zagreba otišla u Englesku zbog učenja jezika, Carla Barber potajno se nadala da će joj se boravak od planiranih sedam mjeseci produljiti. Ono što je zaželjela to joj se i ostvarilo. U Londonu je završila studij fotografije na Sveučilištu Westminster, osnovala obitelj i posvetila se fotografiranju hrane, o čemu je sanjala od svoje četrnaeste godine, a radila je i za poznatog britanskog chefa Gordona Ramsayja.

image
Zagrepčanka Carla Bruni radila je i sa slavnim chefom Gordonom Ramsayem te zavoljela brojne svjetske kuhinje.
CARLA BRUNI

"Prijavila sam se na natječaj za posao u marketingu i administraciji u grupaciji koja vodi njegove restorane gdje sam obavljala razne poslove dok se nije otvorilo mjesto za fotografa. Posao je podrazumijevao snimanje hrane, pića, portreta zaposlenih, interijera, eksterijera i otvaranja novih restorana. Isprobala sam puno divnih Gordonovih jela, kao i njegov slavni Beef Wellington, te naučila mnogo novih psovki jer je chefovski posao stresan", kroz smijeh otkriva Carla koja je u Londonu otkrila brojne svjetske kuhinje, ali i zavoljela tipičnu britansku koja se sastoji se od raznih pečenja, jakih umaka i aromatičnih gulaša.

Čitajte i: Bogastvo Kvarnera na tanjuru: Specijalitete chefa Matije Pavlica ovog ljeta morate probati

Čitajte i: Glumački gastro trikovi Antonija Jakupčevića: S nama je podijelio recept za slastan lungić s posebnim sastojkom

Čitajte i: Kći Franje Arapovića s prijateljicom pokrenula biznis: Hrskavi darovi liječnice i ekonomistice koje će voljeti vaše nepce

Čitajte i: Majoneza od krumpira: Zdrava i potpuno biljna verzija umaka kojeg mnogi obožavaju i ne mogu ga se odreći

image
Najfotogeničnije voće za Carlu je definitivno - limun.
CARLA BARBER

"Suprug se specijalizirao za pečenja poput janjetine u s inćunima i ružmarinom, ja sam zadužena za cušpajze, a volim isprobavati i recepte koje sam naučila na nekom od fotografskih poslova", kaže Carla, koja trenutačno radi za tvrtku koja proizvodi tjesteninu.

Nedavno se s obitelji preselila iz Londona u pokrajinu Sussex, gdje uživa u idiličnom krajoliku, prostranom vrtu koji joj je omiljeni studio za fotografiranje te zdravoj hrani s lokalnih ekoloških farmi. Kako ljeto kuca na vrata, tako su i jela koja priprema svojim ukućanima sve jednostavnija i osvježavajuća, a trenutačno su svi “ludi” za slatkoslanim salatama, koje posebno voli njezin četverogodišnji sinčić.

image
Narezani luk ostavite u hladnoj vodi desetak minuta kako bi se smanjio njegov oštar okus i miris.
CARLA BARBER

Salata od naranče, luka i maslina

Sastojci:

  • 1 kg crvenih naranči
  • 1 manji crveni luk
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 120 g crnih otkoštenih maslina
  • vezica bosiljka
  • sol
  • papar

Priprava:

Naranče oguliti i narezati na ploške, posložiti ih s maslinama i bosiljkom te dodati luk. Zaliti emulzijom od maslinovog ulja u koju se umiješa sol i papar. Servirati rashlađeno.

Linker
26. travanj 2024 08:31