Prilika koja se ne propušta!

Vodič kroz najdraži festival: Ovaj tjedan kušamo vrhunska jela po najboljim cijenama

U sklopu ove gastronomske manifestacije u koju su uključeni restorani diljem Hrvatske, možete se opustiti uz ležeran ručak, druženje s prijateljima ili romantičnu večeru.

Ako se pitate kamo za vikend, možda će vas razveseliti vijest, ako slučajno niste znali, da se do 3. travnja održava 24. Tjedan restorana, što znači da su brojni restorani ponuditi svoje specijalitete po promotivnim cijenama. Naime, ova je manifestacija zapravo promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe hrvatske gastronomske scene, a ostvaruje se u suradnji s brojnim ugostiteljskim objektima. U ovogodišnje su se izdanje uključili brojni poznati restorani koji će ponuditi neka od najtraženijih jela iz svoje ponude, a moći ćemo ih kušati po doista niskim cijenama. Odlučite li se otići na ležeran ručak, druženje s prijateljima ili romantičnu večeru, vjerujemo da vas ova mjesta neće razočarati. U nastavku donosimo nekoliko restorana diljem Hrvatske koje se svakako isplati posjetiti narednih dana.

image

U ovogodišnje su se izdanje uključili brojni poznati restorani koji će ponuditi neka od najtraženijih jela

PEXELS

Konoba Bracera u Zagrebu

U širokoj zagrebačkoj ponudi posebno se ističe Konoba Bracera sa svojom bogatom ponudom tradicionalne dalmatinske kuhinje i morskim delicijama s potpisom chefa Viktora Kranjčeca. Ako posjetite Konobu Bracera tijekom Tjedna restorana, moći ćete, između ostaloga, kušati file lista u crustu od maka i bijelog kukuruza, bijelu janjeću pašticadu s komoračem i grožđicama ili vege burger, a za svaki ćete meni koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert trebati izdvojiti po 125 kuna.

Restoran Central u Splitu

Restoran Central posluje u sklopu hotela Santa Lucia koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri, a osim što odiše mediteranskom atmosferom, nudi pregršt gastronomskih specijaliteta. U sklopu Tjedna restorana, u restoranu Central moći ćete kušati carpaccio od cikle s pestom od kozjeg sira, Sauté Stroganoff ili glazirani losos u sezamu i lanu, a dok će vas ručak u tri slijeda po promotivnoj cijeni koštati 125 kuna, cijena večere iznosi 150 kuna.

image

Ova je manifestacija zapravo promotivna akcija sa svrhom promocije i promidžbe gastronomske scene

PEXELS

Zimska luka u Osijeku

Restoran Zimska luka nalazi se na osječkoj šetnici uz rijeku Dravu u sklopu Hotela Osijek. Idealno je mjesto za poslovni susret uz ukusni zalogaj, obiteljski nedjeljni ručak ili romantičnu večeru za dvoje, a oduševit će vas maštovitim kreacijama jelovnika u kojem je moderno kulinarstvo svoje temelje pronašlo na bogatoj i poznatoj slavonskoj tradiciji. Po promotivnim cijenama ručka, koji dođe 125 kuna te večere za 150 kuna moći ćete kušati polpetu od patlidžana i palente u pikantnoj šalši ili sporo kuhane obraze crne slavonske svinje.

Čitajte i: Naši favoriti: Šest proljetnih recepata koje jednostavno morate isprobati, tako su dobri

Restoran Barok u Čakovcu

Čakovečki restoran Barok nudi specijalitete spravljene prema originalnim receptima talijanske ili domaće međimurske kuhinje. Osim široke ponude jela, tamo ćete pronaći i bogat izbor vina iz cijelog svijeta, a u najboljim ćete jelima, među kojima su teleća koljenica, marinirani brancin s domaćim tagliatellama ili confit od patke, moći uživati za 125 kuna.

Bonaca svjetionik u Puli

U samom srcu Pule nalazi se restoran Bonaca svjetionik koji nudi pregršt jela hrvatske, američke i talijanske kuhinje, a u kojem ćete povodom Tjedna restorana za 125 kuna moći uživati u vrhunskom ručku, odnosno za 150 kuna u večeri. Povodom ove manifestacije, chef Emilio-Endy Marić osmislio je nekoliko menija pa će svi oni koji se nađu u Puli moći uživati u hrskavom filetu bijele ribe u škartocu, tagliata ramsteku na pireu od celera te u rižotu od crvenog radiča.

Linker
19. travanj 2024 10:47