Pet jednostavnih koraka

Tajna savršene kajgane: Dodajte jednu namirnicu koju imate u hladnjaku i nikad je više nećete spravljati po starom

Teško je pogoditi omjere za savršeno pripravljena jaja, a ono što najčešće prevari je vrijeme - mala je razlika od sirove do suhe kajgane, baš zato je dodatak jedne namirnice ključan za očuvane sočnosti.

Kao djeca odrasli smo uz uglazbljenu rečenicu 'svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje'. Bila je to reklama za proizvođača jaja, koja je svima nama usadila važnost te namirnice kao i važnost doručka.

Sada kada smo odrasli i dalje uživamo u zdravom doručku, a mnogim ljudima diljem svijeta upravo su jaja omiljeni obrok na početku dana. Verzija i načina na koje ih se može spraviti ima bezbroj, a vjerojatno jedan od najbržih i najomiljenijih je - kajgana.

image

Jaja su omiljeni doručak mnogima.

UNSPLASH

Nasumično izmućena jaja, brzo su gotova na tavi, ali neka vas jednostavnost ovog jela ne zavara. Postoje nijanse u kuhanju koje će od vaše kajgane napraviti najukusniji obrok. Sastojke koje svi imamo u hladnjaku dodajte u jaja i uživajte u svilenkastoj i sočnoj kajgani.

Sastojci

  • 2 veća jaja
  • 6 jušnih žlica punomasnog mlijeka
  • prutić maslaca
  • prstohvat soli
image

Tajna je i u dobroj, neljepljivoj, tavi.

PEXELS

Postupak u pet jednostavnih koraka

Prvi korak: Lagano istucite dva veća jaja, dodajte šest žlica punomasnog mlijeka i prstohvat soli. Vilicom mutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Drugi korak: Zagrijte malenu, neprianjajuću, tavu otprilike minutu. Zatim dodajte prutić maslaca i pustite da se otopi. Pripazite da maslac ne posmeđi.

Treći korak: Izlijte smjesu jaja i mlijeka u tavu i pustite da 'sjedne', nemojte miješati dvadesetak sekundi. Zatim promiješajte drvenom špatulom, podignite i prevrnite jaja s dna tave.

image

U kajganu možete dodati začine ili povrće po želji - poput mladog luka, paprike i slično...

PEXELS

Četvrti korak: Pustite jaja desetak sekundi, zatim ih promiješajte i preokrenite ponovo. Ponovite to onoliko puta dok se jaja ne ispeku, ali pripazite da ostanu sočna.

Peti korak: Maknite tavu s vatre i ostavite ju na trenutak da toplina iz zdjele dovrši pečenje. Finalno promiješajte kajganu i poslužite je odmah.

Linker
05. ožujak 2024 17:44