Festival MoslaVina

Pravi raj za hedoniste: Biciklijada kroz vinograde, lepršava ljetna pića i ljepote Moslavine

Lagani pjenušci, savršeni za vruće ljetne noći, odležana vina, sljubljivanje škrleta i šarana! Sjajnom pričom za vinoljupce i gurmane otvara se ovogodišnji Festival MoslaVina, koji se 25. i 26. održava u kutinskom kraju.

Zanimljivo, zabavno i jako fino - u Moslavini je ovog vikenda pripremljen bogat program. U petak, 25. lipnja, u Kleti Romić od 18 sati jedna za drugom ekskluzivne vinske radionice otkrit će urbanu stranu tradicionalnih moslavačkih vina i to samo za vinske profesionalce uz pozivnicu.

image
Festival MoslaVina održava se 25. i 26. lipnja
MEMORY LANE

Sommelier Tomo Jakopović i enolog Lovro Miklaužić predstavit će laganu, lepršavu, ljetnu Pjenušavu Moslavinu, a sommelier Darko Lugarić na radionici Odležani škrleti otkrit će raskoš najpoznatije moslavačke sorte. Večer završava bačvom iznenađenja i predstavljanjem vina Kleti Romić, Vinarija Jančar, Mikša, Seletković i Miklaužić, Vina Košutić, Glavica i Jaram.

image
Tijekom vikenda održavaju s ei brojne radionice
PROMO

U prekrasnoj Vinariji Trdenić u petak od 18 sati očekuje vas Škrlet Garden Dream. Pogled na vinograde i pejzaže u sutonu uz čašu vrhunskog vina uz „Urban jazz by Antonija&Lordan“ posebno je iskustvo. Istinski gurmani neće propustiti večeru od pet slijedova s jelima od šarana i vrhunskim škrletima vinarija Trdenić, Miklaužić, Florjanović, Lagena Winery i Seoskog turizma Kezele. Za ovaj vinski događaj potrebno je izdvojiti 200 kuna.

image
Festival vina u Kutini
STJEPAN VIDICEK

Čitajte i: Zabava za velike i male: Cirkus stiže u grad i otvara ovoljetnu festivalsku sezonu Martinske u Šibeniku

Drugi dan bogatog festivala

U subotu spoj aktivnog odmora i hedonizma. U finale dvodnevnog festivala uvodi nas Wine&Bike vinska biciklijada uz vođenu vožnju, okrjepu, ručak i, naravno, degustaciju vina, a potom u Taboo caffeu premijerno otvaranje pjenušca Noel 2018. by Vina Košutić uz revolucionarnu food truck ponudu Nekić Trucksa.

image
Moslavina je poznata po svojim vinarijama
PROMO

Glavni program na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini kreće od 18 sati dodjelom diploma i plaketa i nagradama za najbolje ocjenjena vina 27. Izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti. Nakon dodjele na trgu vas očekuje MoslaVina Tasting, vođena degustacija uz sommeliera Marija Meštrovića koji će u 20 sati voditi i degustaciju najbolje ocijenjenih škrleta u Galeriji Muzeja Moslavine. Volite li koktele od 19:30 možete kušati one od šampionskog škrleta Košutić s potpisom koktel majstora Denisa Vlahovca, a dugo očekivani Festival vina MoslaVina završava koncertom sastava Cambi koja na glavnom kutinskom trgu nastupa od 22 sata.

image
Program festivala MoslaVina
PROMO
Linker
25. travanj 2024 09:00