GENIJALNA IDEJA

Popularni zagrebački bar nudi cijepljenje: Čak i stranci svraćaju na dozu Pfizerra, Monderne ili Astra Zenecce!

Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca, Sputnjik 6 - cjepiva su to kojima se možete "cijepiti" samo u Rootsu! Riječ je o novim koktelima po uzoru na nazive aktualnih cjepiva protiv koronavirusa.

Podno uspinjače za Gornji grad, pustio je korijenje prvi u svijetu "jucie and cocktail bar" Roots! Svježe i kvalitetno voće i povrće, bambusove ili metalne slamke uvijek će vas dočekati u koktelima i sokovima raznih varijacija! Ovoga puta, titulu najpopularnijih preuzeli su Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca i Sputnjik 6, a odakle ova genijalna ideja, otkrio nam je vlasnik Rootsa, Tomislav Perko!

Svibanj je i u Rootsu mjesec cijepljenja, a nakon što gosti popiju koktel uz koji se poslužuje šprica, dobivaju knjižicu cijepljenja sa žigom na cjepivu koje su odabrali. Na taj će način voditi evidenciju o tome koliko su cjepiva konzumirali tijekom mjeseca - sve po pravilima!

image
Astra Zenecca je koktel na bazi gina, amara, orgeata, limete i krastavca.
Tajana Pavlović

Inače, zaljubljenik u putovanja koji je posljednjih desetak godina proveo putovajući većinom autostopom, na ideju o ovim koktelima došao je sasvim spontano, kada je sa suprugom i kolegom sjedio u koktel baru. Perko je naručio Penicilin, klasični koktel, a kolega je spomenuo kako bi bilo "fora" da naruče Pfizer koktel. Bio je to poticaj za brainstorming iz kojeg su se izrodili spomenuti kokteli za koje gosti ne mogu odlučiti koji je bolji. Očito je Arman Peran, barmen u Rootsu napravio odličan posao, pošto gosti u Rootsu ne izbjegavaju ni jedno cjepivo!

Sastav cjepiva

Pfizerr je na bazi bourbona i Jägermeistera, breskve, limete i firewater bitera. Monderna je na bazi rye viskija , zelenog chartreusea, klarificirane fuji jabuke, amara i limuna, dok je sastav Astra Zenecce gin, amaro, orgeat, limeta i krastavac. Sputnjik 6 je naziv za koktel votke, Aperola, limete, slatkog vermuta i sirupa od mandarine i cimeta.

"Reakcije su fenomenalne, ljudi dođu, dovedu svoje prijatelje. Čak smo imali i strance koji su čuli za našu priču u svojoj zemlji i kada su prolazili kroz Zagreb svratili do nas na jednu dozu. Samo se nadam da neće pokazivati naše knjižice cijepljenja na granicama", ispričao nam je Perko.

Bar s dva lica!

Posjetite li Roots prije 4 sata poslije podne, uživat ćete u zdravim smoothijima, svježe cijeđenim sokovima ili pak zdravom doručku. Ako ste pak ljubitelj koktela ili ste se odlučili cijepiti, svratite u Roots nakon 4 sata poslijepodne, jer tada Roots postaje cocktail bar mijenjajući glazbu, osvjetljenje, konobare, ali i pozadinu šanka!

image
Nakon 4 sata popodne, Roots se pretvara u cocktail bar!
Tajana Pavlović

Inspiraciju za otvaranjem prvog u svijetu jucie&cocktail bara vlasnik kafića, Tomislav Perko, dobio je nakon trogodišnjeg putovanja oko svijeta, kada se odlučio vratiti Zagrebu - svojim korijenima. Dijelovi nesvakidašnje priče o gotovo besplatnom putovanju, kao fotografije krase zidove Rootsa.

Čitajte i: Superhrana modernog doba! Zašto biste čaj od đumbira trebali napraviti još danas?

Perko, inače diplomirani ekonomist, objavio je dvije knjige od kojih-“1000 dana proljeća” govori o zaljubljivanju u putovanja te o pripremi za put oko svijeta, dok “1000 dana ljeta” govori o putovanju u kojem je obišao 5 kontinenata u 3 godine.

image
Roots se nalazi na adresi Tomićeva ul. 5.
Tajana Pavlović

Čitajte i: Ovaj slasni dvobojni smoothie poželjet ćete jesti svaki dan

Nakon godina putovanja, avanturizma i dvije knjige, bacio se u najveću avanturu - biti poduzetnik u Hrvatskoj. Ipak, kako Perko kaže, život nas odvodi na mjesta koja uvijek, nakon nekog vremena, pokažu smisao.

Linker
23. travanj 2024 09:49