ZAČINSKA RAPSODIJA

Omiljena jesenska kava - ‘Pumpkin Spice Latte‘: Imamo recept zbog kojeg će vam biti zahvalni okusni pupoljci

Kava s bundevom na prvu zvuči malo čudno, no kad se spomene činjenica kako ju je popularizirao Starbucks, tada mnogima automatski postane primamljivija. Odlična je za sve kavoljupce i one željne isprobavanja novih okusa.

Kava koja miriše na jesen? Mmm, već sama pomisao na ovo mami nas pod dekicu, uz omiljeni film i najdraže "snackove". Prije 18 godina "pumpkin spice latte", odnosno kavu s okusom bundeve, popularizirao je Starbucks. No budući da na hrvatskom tržištu još uvijek nema ovog popularnog lanca za "kavopije", rješenje je kućna radinost.

Sve što vam treba je mješavina tradicionalnih jesenskih začina - muškatni oraščić, cimet, klinčić i pumpkin spice mješavina začina, zatim bundeva, kava, mlijeko i šlag.

image
Pumpkin spice latte
UNSPLUSH

Pire od bundeve

Što se tiče bundeve, izrežite je na pola, izbacite koštice i stavite je peći u pećnicu, otprilike pola sata na 200 Celzijevih stupnjeva. Kad ju izvadite iz pećnice, pustite ju neko vrijeme dok se ne ohladi, a zatim izdubite njezino "meso". Koru bacite, a pečenu bundevu izmiksajte štapnim mikserom tako da dobije formu pirea.

image
Bundevu je potrebno ispeći na 200 stupnjeva Celzijevih.
UNSPLUSH

Začinska rapsodija

U posudici izmiješajte pola žličice cimeta, pola žličice muškatnog oraščića, pola žličice mljevenog đumbira te u smjesu isipajte i malo klinčića, ne previše kako ne bi preuzeo okuse.

image
Začin - cimet
UNSPLUSH

Sos od bundeve

U otprilike 225 grama pirea od bundeve dodajte 100 grama šećera i miks začina koji ste napravili. Sve to stavite u lonac i pirjajte desetak minuta na laganoj vatri.

Čitajte i: Vrijeme je za gljive: Šumske kraljice trpeze: Donosimo četiri neodoljiva recepta kreirana samo za naše čitatelje

Espresso

Napravite espresso kavu, a u nju dodajte sos od bundeve. Nakon toga ulijte malo mlijeka, dodajte malo šlaga i sve začinite s još malo pumpkin začina na vrhu. U slast!

Čitajte i: Šarmantno zagrebačko odredište kao kvartovski hit: Svjetski trendovi u okusu i zero waste koncept

image
Pumpkin spice latte
UNSPLUSH
Linker
25. travanj 2024 10:39