veliko priznanje

Novi Michelinov vodič! Sjajni Deni Srdoč još jednom restoranu priskrbio prestižnu zvjezdicu

Mladi chef Deni Srdoč restoranu Nebo priskrbio je zvjezdicu, a sebi drugo priznanje prestižnog gastro vodiča.

Tajni Michelinovi inspektori najutjecajnijeg globalnog gastro vodiča koji su proteklih mjeseci provjeravali kvalitetu naših restorana, ovih dana objavili su novi hrvatski vodič u kojem je chef Deni Srdoč po drugi put dobio zvjezdicu. Iako se prestižne Michelinove zvjezdice dijele restoranima, za njih su naravno zaslužni kuhari, a ovaj tridesetogodišnjak rođen u Krku uspio je pribaviti dvije - 2019. za restoran Draga di Lovrana, a ovih dana za restoran Nebo u sklopu riječkog hotela Hilton otvorenog prije samo dva mjeseca. Tako je ovaj Srdoč postao najmlađi hrvatski chef koji je dobio Michelinovu zvjezdicu i prvi kojem je to uspjelo dva puta.

image
Srdoč je 2019. godine već donio prestižnu zvjezdicu - i to restoranu Drago di Lovran.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Osjećaj je isti kao i prvi put. Veselje, ali i obaveza - kazao je skromni Deni Srdoč koji nije imao vremena za slavlje jer Nebo radi punom parom.

'Hrvatska je posebno zanimljiva destinacija koja putnicima i sladokuscima omogućava uživanje u autentičnim i raznolikim gastronomskim doživljajima. Plodna zemlja kuharima nudi namirnice iznimne kvalitete što ih inspirira da iz dana u dan sami sebe nadmašuju. Posljednjih nekoliko mjeseci za Hrvatsku bilo je posebno teško, ne samo zbog pandemije već i razornog potresa. Unatoč dramatičnim kušnjama, hrvatska gastronomska scena raste, posebno na obali i u glavnom gradu', kazala je Gwendal Poullennec, međunarodna direktorica Michelinovog vodiča.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Čitajte i: Nova kulinarska avantura chefa Denija Srdoča: Postao glavni kuhar restorana na vrhu riječkog hotela

A u odabranom Michelinovom društvu do sada je bilo sedam hrvatskih restorana - šibenski Pelegrini, dubrovački 360, rovinjski Monte, zagrebački Noel, kvarnerska Draga di Lovrana, novaljski Boškinac i Lešić Dimitri s Korčule, a nove zvjezdice dobili su osim restorana Nebo, restoran Alfred Keller u hotelu Alhambra u Malom Lošinju te Agli Amici u rovinjskom hotelu Grand park.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Michlinove preporuke BIB Gourmet što označava restorane s ukusnom hranom i pristupačnim cijenama dobili su konoba Malo Selo u Bujama, Alla Beccacia u Valbandonu kraj Pule te azijski fusion restoran Izakaya by Time u Zagrebu.

A kategoriju Michelin Plate koja je osnovana 2018., a promovira restorane s obećavajućom kuhinjom i uvrštava ih u Michelinov vodič dobili su restorani Luciano u Bujama, Matsunoki u Malom Lošinju, Ribarska koliba u Puli, Cap Aureo u Rovinju te zagrebački Mano2 i Theatrium by Filo.

Linker
18. travanj 2024 11:21