Najvažniji obrok

Nemate ideje ni vremena? Donosimo tri recepta za najfiniji doručak gotov u nekoliko minuta

Pronašli smo tri ultrazdrava recepta za idealan početak dana, a koji ne zahtijevaju posebne i egzotične namirnice ili mnogo vremena za pripremu.

Mnogi preskaču taj obrok, no doručak će brojni stručnjaci nazvati najvažnijim jelom u danu. Upravo zato nije dobro ni pretrpati se praznim kalorijama, šećerima i mastima, za kojima u žurbi često posežemo - pekarski proizvodi, masni namazi i slično.

Pogotovo ako pazite na kvalitetu namirnica koje unosite, ako želite smanjiti mliječne proizvode, meso ili nezdrave masti, imamo odlične savjete za zdrave doručke koji su brzo gotovi.

Zdrave pahuljice

Šalica zobenih pahuljica, kuhanih u vodi sa žličicom mljevenih lanenih sjemenki. Poslužite zobenu kašu obogaćenu sojinim mlijekom, orašatim plodovima po izboru i nasjeckanim sezonskim voćem.

image

Zobenu kašu obogatite biljnim mlijekom i voćem po izboru.

UNSPLASH

Voćni smootihe

Ako želite ukusno i zdravo jelo, koje možete ponijeti sa sobom, a držat će vas sitim barem pola dana, smootihe je idealna opcija. U blender za smootkhie stavite bananu, jabuku, krušku i naranču. Obogatite ga šalicom borovnica ili šumskog voća - smrznutog ili svježeg - a u sve dodajte i žličicu lanenih sjemenki. Izmiksajte u pjenastu masu, po potrebi dodajte vode ili biljno mlijeko po izboru. Možete ga jesti iz zdjelice, čaše ili piti diretkno iz bočice u kojoj ste napraivli smoothie.

image

Smoothie je uvijek dobra ideja

UNSPLASH

Čitajte i: Smoothie za dobro jutro: Vlasnik omiljenog bistroa otkriva recepte za najfiniji doručak!

Tost za pet

Integralni tost idealna je podloga za 'konkretniji' doručak. Ako kod kuće nemate gotov humus, guacamole ili sličan zdravi namaz, nema problema, možete sendvič napraviti od tofua. Tanju šnitu tog sojinog 'sira' začinite po želji i prepecite na tavi (potrebno je po 2 minute na svakoj strani), u tavu možete ubaciti i drugo povrće po želji - doslovno sve što imat eu hladnjaku. Kada je sve gotovo samo prebacite tofu i povrće iz tave na tost, ako želie dodajte i sirovog povrća po želji (paprike, rajčice, luk...).

image

Tofu i povrće na tavi, idealno ide uz tost.

UNSPLASH
Linker
11. travanj 2024 21:22