Sretno, svima koji slave!

Kolač od mrkve ima svoj dan i upravo je vrijeme da se počastite jednim fenomenalnim receptom

Donosimo recept za sočan biskvit od mrkve i naranče koji će oduševiti i sve one koji nisu baš skloni ‘zdravijim‘ slasticama.

Svaka dobra stvar trebala bi imati svoj dan, pa tako u nizu onih koji slave čokoladu, kavu, različita pića i hranu - postoji i dan kolača od mrkve. I to je upravo danas, odnosno 3. veljače. A kako najbolje proslaviti tako poseban dan, nego spremanjem jednog sočnog i mirisnog kolača od mrkve.

Kolač kojeg obožavaju mnogi, i zbog svog zdravlja i zbog finoće, odlično će se uklopiti u ove zimske i prohladne dane. A mrkva koja je slatkastog i neutralnog okusa odlično se slaže i s drugim aromatičnim sastojcima i plodovima - poput recimo naranče!

image

Kolač od mrkve ima svoj dan - 3. veljače.

PEXELS

Recept koji donosimo oduševit će sve ljubitelje ova dva narančasta ploda - zajedno daju sočan i mirisan biskvit, kojeg krasi čak i preljev od čokolade te smo sigurni da ćete ovu tortu od mrkve obožavati.

Čitajte i: Šalica sreće za još bolja jutra: Trik kojeg zbog kojeg će vam kava imati savršen okus


Sastojci:

Za biskvit

  • 2 šalice pirovog brašna
  • 1 i pol šalica naribane mrkve
  • 2 žličice ceylon cimeta
  • 1 naranča
  • 7 žlica šećera kokosovog cvijeta ili 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • šaka oraha
  • pola šalice biljnog mlijeka
  • 1 žlica sirovog kakaa
  • malo ruma po želji
image

Spoj mrkve i naranče s osvježavajućim preljevom će vas oduševiti.

PEXELS

Za kremu:

  • 1 malo vrhnje za šlag (200 ml)
  • 1 vrećica Šlagffiksa
  • krem sir (200 g)
  • 1 mahuna vinilijeili žlica ekstraktsa
  • 100g šećera u prahu
  • Priprema


Priprema:

Mrkvu naribajte što sitnije, a zatim naribajte narančinu koricu. Iscijedite sok od naranče i pomiješajte s uljem i šećerom.

U drugoj zdjeli pomiješajte pirovo brašno, prašak za pecivo, cimet i sitno sjeckane orahe, pa u to dodajte sok od naranče i mrkvu te po potrebi dodajte biljno mlijeko. Smjesu stavite u peći na 40 minuta na 180 stupnjeva.

Za preljev umiješati sa žlicom krem sir, vaniliju i krem sir. U drugoj zdjeli zmiješati vrhnje za šlag sa Šlagfiksom, kada dobijete čvrsti šlag, umiješajte smjesu od sira. Premazati preko kolača koji mora biti potpuno hladan. Čuvajte kolač u hladnjaku i dobar tek!

Linker
24. travanj 2024 09:27