Novo u Sukošanu

Kao u dobra stara vremena: Ivan Pažanin otvara novi restoran sa svojim mentorom

Naš poznati televizijski chef i Braco Sanjin u Sukošanu preuzimaju Konobu Griblja u kojoj su zajedno radili i prije trinaest godina, a gostima će pripremati samo ono najbolje iz Jadranskog mora

"Najljepše je stvarati nove priče. Treba raditi, ići naprijed, a naša ideja je napraviti ozbiljni restoran. S veseljem očekujemo svoje goste pogotovo kada će ih osim dobre spize dočekati i prekrasan ambijent", kazao nam je Ivana Pažanin, splitski chef koji s Bracom Sanjinom, kolegom i prijateljem i prvim kulinarskim mentorom u petak 11. veljače otvara restoran Griblja u Sukošanu.

Stara je to kamena konoba u centru mjesta nedaleko Zadra koja je posljednjih godinu i pol dana bila zatvorena, a ova dva slavna kuhara bez sumnje će joj udahnuti novi život i svojim delicijama ponovo privući goste. A njima ambijent kao ni zajednički rad nisu strani jer su obojica u ovoj konobi za štednjakom surađivali radili prije trinaest godina. Naime, Pažanin je kao mladi kuhar zapeo za oko tada već iskusnom i etabliranom Braci Sanjinu, i kako kaže on ga je naučio kuharskom zanatu, ali i formirao i kao osobu.

image

Restoran Rodrigo by Pazanin, street food koncept u kombinaciji sa cocktail i music barom u jednom.

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Što muškarci žele: Pažanin pomlađuje kožu i ojačava vlasište metodama svjetskih zvijezda

Profesionalni život ih je kasnije odveo na različite strane, pa je Braco Sanjin desetak godina bio chef poznatog splitskog restorana Kadena, dok se Pažanin se proslavio kao član žirija kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj", kuhao je u raznim restoranima, a prošlo ljeto u centru Splita otvorio je Rodrigo Wine&Food Bar, dalmatinski street food bar s dobrom glazbom, finim koktelima i domaćim vinima.

"Rodrigo je sezonska priča i otvaram ga za dva mjeseca, tako da sada svu energiju sada s Bracom ulažem u Griblju. Iako ćemo na meniju imati i meso, radi se o klasičnom dalmatinskom restoranu s ponudom prvenstveno svježe jadranske ribe, ribljeg carpaccia, školjki, lignji…Treba doći i probati…" rekao nam je Pažanin.

Čitajte i: Ovako je Jelena Rozga govorila o Ivanu Pažaninu

A nema sumnje da će ova dva vrhunska chefa kuhati najbolje delicije od najboljih domaćih namirnica, a svaki restoranski pokušaj u ovim čudnim vremenima treba od srca pozdraviti i podržati.

Linker
18. travanj 2024 03:54