MARIO TANDARA
Šest slijedova

Kao mušketiri: Omiljeni trojac oduševio u trogirskom restoranu ekskluzivnom večerom

Svega stotinu sretnika ovog vikenda uživalo je u pravoj rapsodiji okusa koju su za njih pripremili omiljeni kuharski trojac: chefovi Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović.

Trojica vrhunskih chefova i kolega iz žirija popularne televizijske emisije Masterchef, još su jednom udružili snage, a ovog puta nisu ocjenjivali kandidate nego su upregnuli vlastite kuhače. Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović priredili su ekskluzivnu večer i večeru za stotinu posjetitelja restorana Il Ponte u Trogiru. Restoran koji je Stjepan Vukadin otvorio sredinom studenog prošle godine. Restoran je postao nezaobilazna gastronomska meka ponajviše zbog kvalitete, ali i prepoznatljivosti njegova chefa Stjepana Vukadina.

image

Večera od šest ekskluzivnih slijedova.

MARIO TANDARA

Šira publika upoznala je Stjepana Vukadina kao člana žirija ovogodišnje sezone popularnog showa "Masterchef", a u kuhinji su mu se ovog vikenda pridružili i ostali članovi žirija: Melkior Bašić i Damir Tomljanović. Stoga ne čudi što su za ovu jedinstvenu prliliku obje večere rasprodane u svega nekoliko sati te je u jelima s potpisom ovog trojca moglo uživati nešto više od pedeset uzvanika po večeri.

image

Hama jabuka, kreker od sipe, žumanjak i emulzija od naranče.

MARIO TANDARA

Vrhunska jela i vina

Večera u šest vrhunskih slijedova kojima su pridružena vina hrvatskih vinarija bila je podijeljena tako što je svaki od chefova pripremio po dva jela, a započela je ribljim predjelom Stjepana Vukadina. Hama uz jabuku, kreker od sipe, žumanjak i emulziju od naranče poslužena uz malvaziju Cattunar probudila je čula posjetitelja i iznenadila ih vibrantnom vizualnom prezentacijom, a potom je došao red na jelo Damira Tomljanovića koji je gostima pripremio rolice s povrćem u Béarnaise umaku uz ciklu, ulje od zelenog bilja i brunoise celer poslužene uz Pošip Kunjas.

image

Rolice s povrćem.

MARIO TANDARA

Nastavilo se uz ragu sipa-bob s pancetom i rimskim njokima te čašu vina Plavac mali sivi vinarije Grgurević s pelješkog vinogorja, a potom je na red došla i manistra s junećim obrazima uz aromatiziranu skutu i amarena višnju sljubljena uz Merlot Noir vinarije Dvorac Belaj.

image

Sipa bob s pancetom.

MARIO TANDARA

Čitajte i: Chef Stjepan Vukadin otvorio restoran: ‘Trogir zaslužuje da dignemo gastro scenu na veći nivo‘

image

Manistra s junećim obrazima.

MARIO TANDARA

Chef Melkior Bašić oduševio je uzvanike janjetinom kuhanom 24 sata uz umak od crnog vina posluženom uz bukovače, celer i čašu Zinfandela Korta Katarina, a potom i desertom od bundeve, bučina ulja uz đumbir kreker i bijelu čokoladu. Ovim okusima pridružena je jedna nesvakidašnja kupaža Sweet Cuvee Bodren iz 2017. uz koju je ugodna pikantnost đumbira još više došla do izražaja.

image

Janjetina kuhana 24 sata.

MARIO TANDARA

Ovom trojcu chefova pridružio se i jedan od ovogodišnjih Masterchef kandidata, barmen Filip Pleteš koji se uzvanicima predstavio majstorskim koktelima u kojima je uživao i pobjednik showa Ivan Temšić koji je došao pružiti potporu mentorima.

image

Desert od bundeve.

MARIO TANDARA

Trogirski restoran pod vodstvom chefa Vukadina ovog je vikenda zasigurno bio najpoželjnija destinacija ljubitelja dobrih okusa, a da će se taj trend nastaviti potvrđuje i već rasprodana večera za Dan zaljubljenih.

image

Malkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović

MARIO TANDARA

Iz kuhinje već najavljuju bogat program kao i gostovanja renomiranih imena u kuhinji Stjepana Vukadina.

Linker
20. lipanj 2022 18:07