SASVIM DRUGAČIJE

Jarunska tržnica dobiva nove sadržaje: Otvorenje bistroa Egoist s bogatim sadržajima

U popodnevnim i večernjim satima priprema glazbene večeri, kvizove i druge sadržaje koji će oduševiti posjetitelje.

Poželite li se ponekad, pri posjetu tržnici, nakon shoppinga, odmoriti uz glazbeni intermezzo? Ili možda izaći u večernjim satima u kvart na čašu finog vina, neki od signature koktela by Kristijan Pelaić i zalogajčić te u druženju s frendovima provesti ugodno vrijeme? Od sada će to biti moguće na jarunskoj tržnici, koja je bogatija za novi bistro Egoist. Dražen Biljan, ugostitelj, koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, no tako dobrih za sve (kako kaže slogan) odrastao je na Jarunu. Već dulje vrijeme želi vratiti društveni život u kvart, a sad će to i realizirati. Na terasama bistroa i bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi. Ponekad ćete na tržnici uz ugodnu glazbu moći predahnuti i dopodne, kao što će to biti ove subote, od 10 do 12 sati. Na klavijaturama nastupa vrsni glazbenik, g. Vitomir Ivanjek, koji će popularnim melodijama uljepšati prvo vikend jutro, a petkom od 16 h aktualan je program Petkom poslije posla - signature kokteli uz zalogajčiće.

image

Dražen Biljan, Kristian Pelaić i Denis_Vlahovac

KREšO JOVIć
image

Atmosfera uz Maju Bajamić

KREšO JOVIć
image

Egoist ekipa

KREšO JOVIć

U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis. Svoje će omiljene okuse moći odabrati osim ljubitelja mesa i vegetarijanci. Što biste odabrali? Proljetne rolice s povrtnim potpourrijem ili možda grilani cheese sendvič u kojem se skrivaju odležani lungić u salamuri i gauda sir zapečen na grilu, u umaku od senfa i meda? A možda ipak okruglice s dimljenom vratinom, parmezanom i béchamelom? Ili domaće zapečene jarunske štrukle? Denis predviđa kao “miljenicu” bistroa Egoist Apple pie palačinku - punjenu nadjevom za pitu od jabuka s karamel preljevom, rekonstrukciju poznatog francuskog tart tatina. Njemu će konkurencija biti lemon tart brûlée, a kreativni chef već osmišljava nove okuse.

image

Koktel majstor Denis Vlahovac

KREšO JOVIć
image

Maja Bajamić

KREšO JOVIć

Prostor samog bistroa pomno su osmislili dizajneri interijera, Martina i Robert Bajs iz firme IO-Decor, a gđa. Bajs istaknula je: “Nošena mišlju i našim sloganom Place not Just Space u doslovnom smislu sam pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao ugodno mjesto, ispunjeno nizom detalja, koji na slikovit način opisuju život vlasnika. Nije bilo jednostavno pretočiti način života, osjećaje, film i događaje u tom prostoru iz prošlosti čovjeka koji je sam dio tog prostora. Sama njegova energija, volja, entuzijazam i posebnost njegove osobnosti mi je pomogla pri tome kako sve te emocije, životne trenutke pretočiti u prostor kojega je Dražen dio, zajedno sa svime što je izgradio i stvorio kroz vrijeme.”

image

Robert Bajs, Dražen Billjan i Martina Bajs

KREšO JOVIć
image

Vitomir Ivanjek

KREšO JOVIć
image

Dražen Biljan i Denis Jerković

KREšO JOVIć

Dražen Biljan veliki je entuzijast, humanist i zaljubljenik u svoj grad, koji želi dati svoj doprinos kvartu i lokalnoj zajednici i vratiti život na tržnicu. Vjeruje da će stanovnici Jaruna, no i ostalih kvartova, prepoznati bistro Egoist kao mjesto okupljanja na kojem se osjećaju ugodno i gdje se mogu zabaviti s frendovima i obitelji.

image

Foccacia vege

KREšO JOVIć
image

Mc Cheese njoki

KREšO JOVIć
image

Lemon tart brulee

KREšO JOVIć
image

Proljetne rolice

KREšO JOVIć
image

Ukusne trukle

KREšO JOVIć
Linker
19. travanj 2024 07:48