Uskoro u kinima

Film o slavnom chefu! Pokazani su prvi isječci dokumentarca o Anthonyju Bourdaineu

Film ‘Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain‘ u kinima će se pojaviti 16. srpnja, a pokazat će intimnu stranu gastonomskog genija i televizijskog prezentera kojeg su voljeli u svakom kutku svijeta.

Dok se svijet pomalo vraća u normalu, otvaraju se granice, povlače stroge mjere, stvaraju se planovi za putovanja ovog ljeta nakon godinu dana pandemije, novi dokumetarac odaje počast priznatom svjetskom putniku i kulturnom fenomenu Anthonyju Bourdaineu.

Tim je povodom pokazan i prvi trailer za film "Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain", koji će se u kinima pojaviti 16. srpnja. Novi dokumentarac kojeg potpisuje nagrađivani filmaš Morgan Neville, obećaje da će donijeti intiman pogled na preminulog chefa, na njegove veze, putovanja i borbe s kojima se nosio većinu života - i unatoč kojima je postao obožavana kulturna ikona u gotovo svakom kutku svijeta.

Pogledajte video

Uspjeh njegove knjige memoara iz 2000. "Dosje kuhinja" ("Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly") od uspješnog chefa pretvorio je Bourdainea u svjetski priznatog gastro-pisca i televizijsku ličnost.

Čitajte i: Na listi želja: Anthony Bourdain iza sebe je ostavio vodič po najboljim restoranima na svijetu

Oduševljen Hrvatskom

Gotovo dva desetljeća nakon izlaska knjige Anthony je vodio serije hvaljenih emisija, među kojima su "No Reservations" Travel Channela i "Parts Unknown" sa CNN-a. U tim je emisijama pokazivao tradicionalnu i netradicionalnu hranu i običaje iz svih dijelova svijeta - a došao je i u Hrvatsku gdje ga je s našim gastro-draguljima upoznao Mate Janković. Bourdain nije krio oduševljenje onime što je vidio, pojeo i popio, a posebno je dirljiva bila scena u kojoj se opustio u Limskom kanalu gdje je pao sa stolice.

Pogledajte video

Na žalost ono što svijet nije znao je da Anthony boluje od depresije, saznalo se to tek 2018. kada je već bilo kasno. Bourdain si je oduzeo život dok je u tijeku bilo snimanje "Parts Unknown " u Franscuskoj, imao je 61 godinu.

Prva najava filma "Roadrunner: Film o Anthonyju Bourdainu" pokazuje da će se dokumentarac suočiti s izazovima koji su mučili Bourdaina suočio dok je jurio zemljinom kuglom. Sveobuhvatan pogled na njegov život pun je arhivskih snimki te obećava pokazati gdje je Bourdain bio i što je ostavio iza sebe.

Linker
22. travanj 2024 10:46