FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES
U Punta Skali

Dobra vijest za gurmane! U Hrvatsku stiže vegetarijansko-veganski restoran s Michelinovom zvjezdicom

Bečki TIAN, jedan od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu, u suradnji s hotelskim resortom otvara pop-up restoran nedaleko od Zadra.

Bečki TIAN, jedan od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu, u suradnji s hotelskim resortom otvara pop-up restoran nedaleko od Zadra.

Jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih restorana iz Beča otvara restoran na Jadranskoj obali. Glavni chef i njegov tim kreirali su poseban jelovnik inspirirani našom obalom.

Nagrađivani bečki restoran TIAN i Falkensteiner Resort Punta Skala pozivaju vegetarijanske i veganske gurmane od 1. lipnja do 18. rujna u Punta Skalu nedaleko od Zadra u novi pop-up restoran "TIAN Bistro am Meer”. Paul Ivić i njegov tim inspirirani hrvatskom obalom kreirali su vegetarijansko-veganski jelovnik za Falkensteiner.

image

TIAN Bistro am Meer

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

U skladu s TIAN filozofijom, sezonski sastojci dolaze od lokalnih organskih proizvođača iz okolice Zadra, koje je prethodno osobno posjetio TIAN-ov chef Paul Ivić. Ovi sastojci dalje se procesuiraju od korijena do lista.

image

Pop-up restoran otvoren je od lipnja do rujna.

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Uobičajenu TIAN kvalitetu osigurava iskusni TIAN-ov izvršni sous chef Florian Burtscher, koji implementira koncept zajedno s Falkensteinerovim timom. Deserte priprema TIANOV chef pâtissier Thomas Scheiblhofer. TIAN-ov glavni somelier André Drechsel kreirao je posebnu vinsku listu s prirodnim vinima iz Hrvatske i Austrije. U baru kod bazena kroz dan gosti također mogu naručiti jela s potpisom Paula Ivića - TIAN tatarski na bazi cikle i TIAN Burger.

image

Glavni chef Paul Ivić

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Sofisticirana, jednostavna i vegetarijansko-veganska jela karakteristika su restorana TIAN u Beču. Osnivač Christian Halper i head chef Paul Ivić od 2011. postavljaju nove standarde nudeći sjajna jela, koja odišu njihovom ljubavi prema eksperimentiranju. Tako su TIAN učinili jednim od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu. S jednom Michelin zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea jedini je vegetarijanski restoran u Austriji s ovako visokom ocjenom. Zbog svoje predanosti održivosti također je nositelj i Michelinove zelene zvjezdice.

image

Tim TIAN restorana osmislio je poseban jelovnik

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Čitajte i: Veganske delicije iz Dalmacije: Inspirativna priča braće u veganskom pothvatu

image

Jela su inspirirana Jadranskom obalom

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Kroz ljeto 2022. "TIAN Bistro am Meer" u Falkensteiner Resortu Punta Skala će nadopuniti ponudu postojećih restorana u Beču i Minhenu. Za otvorenje 1. lipnja 2022. top chef će osobno kuhati za goste. "Za mene TIAN koncept ide daleko van granica vegetarijanske kuhinje. Jedenje je puno više od konzumacije hrane. Jedenje znači preuzimanje odgovornosti za sve sirove materijale i vrijedne ljude iza njih. Jedenje znači zbližavanje ljudi jer ne zahtjeva zajednički jezik - jedino što treba je dobra duša”, kaže Ivić o filozofiji restorana.

image

TIAN je restoran s michelinovom zvjezdicom.

FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES

Chef hrvatskih korijena, rođen u Tirolu, prije dolaska u bečki TIAN vrhunsku je gastronomiju učio u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U međuvremenu je ovaj chef s Michelinovom zvjezdicom objavio tri kuharice i javno se zalaže za svjestan pristup hrani.

Linker
26. travanj 2024 15:13