RANKO SUVAR/CROPIX
Novi početak

Chef Stjepan Vukadin otvorio restoran: ‘Trogir zaslužuje da dignemo gastro scenu na veći nivo‘

Jedan od omiljenih chefova krenuo je u vlastitu restoransku priču, kako je rekao u razgovoru za Gloria.hr sve se dogodilo spontano, a iznimno mu je bitno da ponuda bude prilagođena domaćim gostima.

Jedan od omiljenih chefova krenuo je u vlastitu restoransku priču, kako je rekao u razgovoru za Gloria.hr sve se dogodilo spontano, a iznimno mu je bitno da ponuda bude prilagođena domaćim gostima.

Član žirija showa 'MasterChef' Stjepan Vukadin ovih dana iza televizijskih kamera napravio je veliki preokret u karijeri, naime odvažio se na otvaranje vlastitog restorana. Cijenjeni chef, koji je četiri i pol godine vodio kuhinju splitskog restorana Zrno soli, sada započinje samostalnu restoransku priču i to u obližnjem Trogiru. Nova adresa na kojoj ga se može pronaći je il Ponte, restoran u sklopu boutique hotela. Kako je rekao u kratkom razgovoru za Gloria.hr 'potiho' rade tek nekoliko dana od 15. studenog, a svečano otvorenje najavili su za 25. studenog.

"Sve se to nenadano dogodilo, dobio sam ponudu od kolege partnera, trebao sam postavljati meni i obučiti ljude, no na kraju sam dobio ponudu za partnerstvom. A sama lokacija i restoran sve mi se svidjelo tako da sam se odlučio, jer smatram da ima baš veliki potencijal. Također i Trogir zaslužuje da dignemo gastro scenu na nivo na kojem bi trebala biti", kazao je Stjepan Vukadin.

Ono što će il Ponte u Trogiru posluživati svojim gostima je tradicionalno-moderna kuhinja. "Tu u biti radim našu mediteransku kuhinju prezentiranu na moderan način, svi okusi su tu, izbalansirani, ali ne bježimo od tradicije, dapače od nje je sve krenulo", objasnio je, zatim je dodao kakvu klijentelu teže privući.

Za domaće goste

"Planiram privući domaće goste, jer smo s cijenama i više nego korektni, za tu malo višu kuhinju koju radimo. Ne znam gdje se mogu pojesti brusketice za 45 kuna, namaz od kozica za 55, a rižot od bifteka za otprilike 90 kuna", istaknuo je chef te dodao da mu je iznimno bitno da restoran bude okrenut domaćim gostima.

Čitajte i: Nesuđeni svećenik Stjepan Vukadin: ‘Već nakon dva mjeseca veze znao sam da ću oženiti Katarinu‘

Ono što će posjetiteljima posebno odgovarati je i lokacija, nada se chef Vukadin, osim što iznad restorana imaju dva luksuzna apartmana i četiri luksuzne sobe, objekt se nalazi na velikom parkingu u Trogiru. "Smatram da je to velika prednost, parking je besplatan za sve naše goste. Ne trebate misliti gdje ćete se parkirati. U gradu si, a kao nisi, sve ti je na dohvat ruke. I sama lokacija, interijer i uređenje sve odiše jednom ekskluzivnošću", objasnio je Vukadin.

S okupljanjem tima nije imao problema, kako kaže, mnogi mu se ljudi javljaju jer žele raditi s njim. Ovaj tim je potpuno novi, s nekima je do sada radio, s nekima nije. "Novi tim ljudi, nova priča, novi početak... Inače su kuhari u deficitu, no imam tu privilegiju da mi nije problem naći ljude", zaključio je Stjepan Vukadin.

Za kraj je dodao da i u nadolazećoj zimi vide veliki potencijal, kroz prosinac planiraju posebne dane bakalara, tako da se u njegovom restoranu ne boje zime.

Linker
26. travanj 2024 02:08