Poslastice srijedom

‘Chef kuha na kotačima‘: Mate Janković prvi gostuje na Food Truck Festivalu

Zagrebački Food Truck Festival otvoren je 12. lipnja, a traje sve do 4. srpnja te će svake srijede posjetiteljima nuditi specijalitete koje su spravili slavni chefovi, uz ostali bogat gastro i zabavni program.

Food Truck Festival prošlog je vikenda otvorio vrata za sve posjetitelje te najavio vesela tri tjedna druženja na Jarunu uz slasne zalogaje, osvježavajuća pića, nastupe bendova i dj-eva, dječijih radionica i predstava, promociju knjiga, kutak za kućne ljubimce, pub kvizova i dr.

Novitet ovogodišnjeg festivalskog izdanja je "Chef kuha na kotačima“, gdje će svake srijede za vrijeme trajanja Festivala od 18 sati nastupati poznati zagrebački Chefovi. Tako će u srijedu 16. lipnja u 18 sati prvo gostovanje pripasti Mati Jankoviću koji će u sklopu kamiona METRO Foodie Club sa kuharima Mrav burger bara složiti jedno street food jelo koje će na menuiju biti dostupno za kušanje do nedjelje 20. lipnja u ograničenim količinama.

image
Mate Janković na Food Truck Festivalu
PRESS

Mate Janković će osim ovog gostovanja biti i žiri koji će izabrat najbolji food truck festivala za prestižno natjecanja u sklopu European Street Food Awards na kojem će se po prvi put uz preko 15 zemalja natjecati i hrvatski chef za najbolji europski street food. Zagrebački Food Truck Festival je tako postao dio europske asocijacije najvećeg svjetskog natjecanja u street food čiji će se pobjednik u 2022 godini natjecati na svjetskoj sceni u Americi.

Čitajte i: Život se vraća na ulice glavnog grada! U lipnju nas očekuje pregršt zabavnih street festivala, evo gdje ići

Bogat program

Festivalske srijede biti će rezervirane za Chef kuha na kotačima, te će tako uz prvo gostovanje Mate Jankovića u srijedu 16. lipnja gostovati i Nastasja Chiara Petrić u srijedu 23. lipnja, te Marko Palfi u srijedu 30. lipnja.

image
Nastasja Chiara Petrić na Food Truck Festivalu
PRESS

Prvi festivalski tjedan donosi Svirku na kotačima s nastupima poznatih funk, jazz i cover bendova uz plejadu najboljih zagrebačkih DJ-eva.

  • Srijeda 16. lipnja rezervirana je za Yogi Lonich Trio - proslavljeni američki gitarist, svirao u bandu sa pokojnim Chris Cornellom iz legendarnih Soundgarden i Audioslave.
  • Četvrtak 17. lipnja Joe Pandur & Friends.
  • DJi: Zozo, Skrinjica, Bocca, Bizzo, Dirty Hairy, Phat Phillie
image
Marko Palfi na Food Truck Festivalu
PRESS

Food Truck Festival se održava uz podršku prijatelja kotača kao što su Staropramen, METRO, Badel, Jamnica, Kutjevo, Hendricks, Bakina tajna, Kotányi, Pet Centar, Lavazza, Hoću knjigu, Jutarnji list, Yammat, Jukebox i Aquarius.

Čitajte i: Jarun ponovno postaje glazbena meka: Zagrebačko ‘more‘ vrvi atraktivnim koncertima i festivalima

Sva dnevna i noćna događanja uz koncerte i nastupe DJ-a , te dječje radionice na Zagreb Food Truck Festivalu besplatni su za posjetitelje (osim pub quiza), radno vrijeme Festivala je od ponedjeljka do petka od 16 sati do ponoći, dok subotom i nedjeljom građani u hrani i zabavi mogu uživati od 11 sati do ponoći.

Linker
20. travanj 2024 08:08