Gastro

Barbara Suhodolčan najviše voli kobasice, špek i začinjenu hranu: ‘Jedem sve što mi se jede i kad mi se jede, pa dok ide - ide‘

Sopranistica bez grižnje savjesti uživa u kaloričnim jelima iz Hrvatskog zagorja, odakle je rodom, tvrdeći da joj dižu energiju i ‘podmazuju’ glasnice.

Operna i koncertna pjevačica Barbara Suhodolčan (29) voli koketirati s raznim vrstama glazbe pa je i njezin projekt “C’est la vie!” - čija je zagrebačka premijera bila nedavno u kazalištu Luda kuća - mješavina pariških cabareta, talijanskih kancona, brodvejskih mjuzikala, argentinskog tanga, brazilske bossa nove...

No, kad je riječ o hrani, sopranistica iz Krapine ne eksperimentira: njezin prvi odabir je zagorska kuhinja. Obožava je i Barbarin dečko, zagrebački harmonikaš Antonio Vrbički, koji je uz Tomislava Parmaća na klaviru, Željena Klašterku na gitari i Tihomira Novaka na kontrabasu član njenog ansambla.

Čime volite počastiti dečke?

- To je već uvriježeno - kobasicama, sirom i finim vinom. Svaki put neka nova kobasica i neko novo vino.

A oni vas?

- Isto tako. To nam je postao bendovski ritual: nakon probe uvijek degustiramo suhomesnate proizvode, a na repertoaru se znao naći i roštilj.

Čitajte i: Darija Mikulandra Žanetić obitelj i prijatelje najčešće iznenadi ribom, a otkrila je i zašto naprosto obožava kuhaču

Zašto toliko volite zagorska jela?

- Volim način na koji se kuha kod nas, začinjenu pa čak i ljutu hranu... Pojest ću i mediteranska jela, no nisam ljubiteljica ribe. Draži su mi meso i malo “teža” hrana.

Pazite li na liniju?

- Ne, jer još nisu stigle kritične godine kad se hrana počne taložiti tamo gdje ne treba. Riječ “dijeta” ne postoji u mom rječniku. Činjenica da ne bih smjela jesti u neko doba dana ili da bih si morala zabranjivati neku namirnicu samo bi me natjerala da to još više želim. Tako da jedem sve što mi se jede i kad mi se jede, pa dok ide - ide!

Što jedete prije, a što nakon nastupa?

- Vrlo rijetko jedem uoči nastupa jer mi se nakon toga počne spavati. Ali ako ipak nešto konzumiram: to je uvijek nešto masno i kalorično - da mi digne energiju. Zadnji put sam pred nastup jela čvarke i slaninu, što je zapravo dobro za “podmazivanje” glasnica.

Čitajte i: Slavonski dirigent gradi karijeru u Njemačkoj, ali obožava domaće specijalitete: Zaljubljen u glazbu - i knedle

image
Pačja prsa s povrćem na pjenici od celera.
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Pačja prsa s povrćem na pjenici od celera

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

  • 4 komada pačjih prsa
  • 400 g korijena celera
  • 400 g miješanog povrća
  • mlijeko
  • maslac
  • sol i papar

PRIPRAVA

Kožicu na pačjim prsima zarezati dijagonalno u obliku mrežice, posoliti i popapriti te peći u tavi na maslacu. Celer skuhati u mlijeku, posoliti i miksati dok ne nastane pjenasta smjesa. Povrće blanširati te ga servirati uz pjenicu od celera i pačja prsa.

Cijeli intervju s Barbarom pročitajte u novom broju Glorije!

Linker
20. travanj 2024 05:10