MAJSTORSKI DOM PO MJERI

Udružili su talente: Bračni par Tatjana i Martin Bukvić proizvode namještaj od vrhunskih materijala i različitih stilova

Supružnici Tatjana i Martin Bukvić udružili su talente - ona grafički, a on stolarski - pa proizvode namještaj od vrhunskih materijala, upečatljivih boja i različitih stilova.

Među ovogodišnjim hitovima u uređenju interijera je artisan, a to majstorsko umijeće ručne izrade osobito dolazi do izražaja na namještaju i luksuznim detaljima.

image
Među ovogodišnjim hitovima u uređenju interijera je artisan.
MARTIN BUKVIć/LETIM

U taj se trend savršeno uklapaju unikatne komode, kuhinje, ormari, stolovi te stolci proizvedeni u Studiju Rustica Moderna u Donjoj Lomnici kod Velike Gorice, koji vodi bračni par Martin i Tatjana Bukvić. Njih dvoje savršen su privatni i poslovni spoj - on je dizajner interijera i stolarski majstor, a ona grafička dizajnerica - pa zajednički mogu osmisliti i izraditi sve što zamisle.

A kao što ime tvrtke kaže, sviđaju im se različiti stilovi, od rustikalnog do vintage i modernog dizajna.

image
Martin Bukvić je dar za obradu drva naslijedio od pokojnog djeda Marka.
PETAR JURICA, MARTIN I TATJANA BUKVIć

"Sve je počelo nakon što sam 2003. dao otkaz u jednom studiju za dizajn interijera jer mi je ondje dosadilo i poželio sam raditi namještaj vlastitim rukama. Za to su vjerojatno zaslužni geni mojeg pokojnog dida Marka, koji je bio stolar, a obiteljsku tradiciju nastavio je ujak Zvonko, koji je majstorski zanat izučio u Švicarskoj.

image
Među ovogodišnjim hitovima u uređenju interijera je artisan.
MARTIN BUKVIć/LETIM

Čitajte i: Kako odabrati namještaj od ratana i pruća? Izgledaju slično, ali razlika je u čvrstoći i izdržljivosti

Kad sam dao otkaz, došao sam u ujakovu radionicu pored Siska i počeo učiti. Vrlo brzo sam se pronašao u tom poslu i shvatio da me ispunjava jer malo je stvari koje se mogu usporediti s radošću koju osjećam kad završim neki komad namještaja", kaže Martin i dodaje da mu je u početku najdraže bilo raditi rustikalni namještaj s pomakom, kao što je onaj u vilama Toscane ili Provanse.

image
Unikatni komadi se izrađuju isključivo od punog drva, furniranih
ploča i mdf-a te kombiniraju sa željezom, tkaninama i ilustracijama.
PETAR JURICA, MARTIN I TATJANA BUKVIć

S vremenom je osmislio vintage liniju bogatog kolorita, ali pročišćenijih linija, a zadnjih godina radi i moderan namještaj jednostavnih formi. Ono što ga izdvaja iz gomile konfekcije su zanimljive boje i kvaliteta materijala. U radu koristi isključivo puno drvo, furnirane ploče te MDF u kombinaciji sa željezom, tkaninama i ilustracijama. I dok se Martin uglavnom bavi dizajnom interijera i izradom namještaja u suradnji s lokalnim stolarima, Tatjana je zadužena za digitalni dio posla.

image
Namještaj se radi u tri stilske linije - vintage, rustikalan i moderan.
MARTIN BUKVIć

Čitajte i: Tri nove kolekcije domaćih keramičarki koje ćete odmah poželjeti u svom domu

image
MARTIN BUKVIć

"Izradila sam i vodim našu web stranicu te društvene mreže. Također, radim digitalnu pripremu materijala, ilustracije i razne uzorke", kaže majka dvogodišnjeg Jone i četverogodišnjeg Jakova, zbog kojih joj je drago što posao - ostaje u obitelji. Dvoje Slavonaca koji su se davno doselili u Zagreb, a prije dvije godine otišli živjeti na veliko imanje u Donjoj Lomnici, na selu su ostvarili svoj san.

image
Spavaća soba poetičnog naziva ‘Sanjivo plavetnilo.
PETAR JURICA, MARTIN I TATJANA BUKVIć

"Kupci su nam uglavnom mladi urbani ljudi koji žele imati nešto posebno, drugačije od drugih. Puno surađujemo s dizajnerima interijera i arhitektima, a imali smo i upita za izvoz, no kako sve radim ručno, ne možemo proizvesti velike količine. Srećom, posla je toliko da se ne moramo brinuti", kaže Martin Bukvić.

Linker
18. travanj 2024 19:49