Ljepota jednostavnosti

U tokarenje se zaljubila u pandemiji, a sada izrađuje drvena jaja koja su pravi hit na uskršnjem stolu

Umjesto klasičnim pisanicama, blagdanski stol možete ukrasiti i jajima od bagrema, jasena ili američkog oraha, koja u svojoj drvotokarskoj radionici izrađuje arhitektica Karolina Kukec Kassal.

U vikendici obitelji Kukec Kassal u Svetoj Nedelji posljednjih se tjedana sve praši od posla, i to doslovno. Jer da bi od sirovog komada drveta nastalo besprijekorno glatka kopija kokošjeg jajeta, treba ga obraditi na tokarskom stroju, nauljiti i pustiti da se osuši, a onda izraditi još takvih pet, s obzirom na to da ih Karolina Kukec Kassal (47), vlasnica brenda Bug in my Home, prodaje u pakiranjima od šest komada (po cijeni od 180 kuna).

Narudžbi je toliko da ih posljednjih dana jedva stiže pokriti, no sretna je što su postala toliki hit.

Prva je izradila još prošlog Uskrsa, kao dar za prijatelje, ni ne sluteći kakva će pomama uslijediti nakon što je njihovu fotografiju objavila na Instagram profilu svog brenda.

image

Karolinin omiljeni materijal za rad je američki orah, prepoznatljiv po tamnijoj boji drveta.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

- Ideju sam dobila zahvaljujući obiteljskoj kolekciji kamenih jaja koja je moja majka skupljala cijeli život. Netko se s putovanja u inozemstvo vraća s magnetima za frižider, a ona je iz Italije i San Marina donosila kamena jaja, svaki put u drugoj boji. Iznimno su efektna i dekorativna pa sam zaključila kako bi i drvena mogla fantastično izgledati - kaže Karolina, koja je drvotokarenje otkrila u koroni.

Čitajte i: Vizualni užitak: Pomoću ovih detalja, svaki će uskršnji stol izgledati neodoljivo

image

Jaja od prirodnih materijala poput drveta odlično će se uklopiti kao dekoracija na uskršnjem stolu.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Kad je u proljeće 2020. zbog pandemije i socijalne izolacije završila na prisilnom godišnjem (po struci je arhitektica), posvetila se onome što ju je već dulje zanimalo - izradi predmeta od drveta.

Da svlada tehniku pomogao joj je jedan umirovljeni drvotokar, a vrlo se brzo toliko zaljubila u taj zanat da je kupila vlastiti tokarski stol i dio vikendice pretvorila u radionicu. Osim drvenih jaja, u njoj izrađuje razne uporabne predmete od različitih vrsta drveta - od svijećnjaka i zdjela do etažera, tanjura, posuda za med i posudica za jaja.

image

Drvena jaja su hit među ljubiteljima skandinavskog stila.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Istodobno jednostavni i elegantni, njezini proizvodi oduševljavaju ljubitelje tzv. skandinavskog stila uređenja interijera, baziranog na jednostavnosti, prirodnim materijalima i čistim linijama. Sve što vam uz takav postav stola treba za dekor je nekoliko rascvalih proljetnih grana i - blagdani nikad neće biti ljepši!

Više inspirativnih tema potražite u novom broju Glorije IN!

image

Nova Gloria IN!

PRODUKCIJA GLORIA
Linker
18. travanj 2024 05:51