pravi kreativni

Recikliranjem starih predmeta Lara Antić i Hrvoje Prskalo napravili su impresivnu oazu za kreativno stvaranje

Drugi dom pjevačice i producenta te tekstopisca već osam godina garažni je prostor pretvoren u glazbeni studio od 80-ak kvadrata, koji su uredili recikliranjem starih predmeta i ukrasili nagradama njihovog Bang Bang benda.

Glazbeni luster

image
Studio im krasi glazbeni luster.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Jedan od najdražih predmeta Hrvoju (38) i meni je luster od starih kaseta koji je izradio njegov brat i poklonio nam ga za Božić. Tu su kasete Iggyja Popa, Ramonesa, Darka Rundeka i brojnih drugih glazbenika koje volimo, te stare snimke sa Zagrebačkog festivala. Upravo nam je taj festival posebno važan jer smo na njemu 2015. ostvarili uspjeh s pjesmom ‘Imam’, a ona je i danas slušateljima prva asocijacija na naš bend.

Recikliranjem do unikatnosti

image
Lara i Hrvoje mogu se pohvaliti unikatnim detaljima.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Moj stariji brat Davor, koji se profesionalno bavi izradom namještaja, i ja kupili smo ovaj garažni prostor prije 18 godina i vlastitim ga rukama transformirali u glazbeni studio. Uz naše intervencije, on danas izgleda poput doma, a supruga Lara (36) i ja ovdje provodimo više vremena nego u vlastitom stanu. Zidove smo obložili drvom od rastavljenih starih paleta jer je odlično za akustiku.

U prostoriji za snimanje, primjerice, je drvo johe od kojeg se inače izrađuju klasični instrumenti poput violine. Ponosni smo i na tabure od starog televizora kojemu smo brat i ja na dno pričvrstili kotače, a na vrh dodali tapeciranu tkaninu.

Bang Bang zvuk

image
Hrvoje u kolekciji ima i gitaru Fender Stratocaster s crnim detaljima, napravljenu još 1989.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Retro zvuk gitare čini Bang Bang prepoznatljivim, a za njega je zaslužna najstarija i najvrjednija gitara koju imam - Fender Stratocaster s crnim detaljima, napravljena 1989. Siguran sam da je nikada neću prodati, kao da sam stopljen s njom, i najčešće je sviram na nastupima. Na koncu, i ime benda nastalo je zbog istoimene pjesme Nancy Sinatre u kojoj je dominantan zvuk tremolo gitare.

Nagrade

image
Ukrase u studiju čine i brojne nagrade.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Drvenu policu krase priznanja koja smo osvojili: četiri nominacije i nagrada Porin u kategoriji novog izvođača 2015., a Hrvoje je kao producent dobitnik nekoliko Porina te nominacija kojima ne zna ni broj. Tu su i dva draga priznanja s Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, a ostala čuvamo kod kuće.

Dobre vibracije

image
Unatoč natpisu, u njihovom studiju nikad ne vlada tišina.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Na ulazu u studio iznad vrata stavili smo ploču na kojoj piše ‘Snimanje je u tijeku, tišinu molim’. Unatoč natpisu, ovdje nikad ne vlada tišina - naš bend se sastoji od pet muškaraca i mene kao pjevačice, uvijek smo glasni i spremni na šalu i smijeh. Mislim da tome pridonosi i energija ovog prostora, tko god u njega uđe, kaže da se odmah osjete dobre vibracije.

Mjesto stvaranja

image
Lara i Hrvoje za kreativnim pultom.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Prvu analognu miksetu kupio sam prije 18 godina, ona se sada nalazi na zidu, a ideja je da je prenamijenim u vješalicu za kapute. Danas imam odličan digitalni miks pult, za kojim provodim najviše vremena. Posljednje što smo ovdje napravili je singl ‘Nadrealizam’ nastao nakon zagrebačkog potresa, te pjesma ‘Bolje sutra’ s kojom ćemo sudjelovati na Zagrebačkom festivalu u siječnju sljedeće godine. Na zid iznad miksete objesili smo gipsanu glavu vola, kupljenu u jednoj zagrebačkoj trgovini, jer se uklapa u rustikalnu atmosferu cijelog prostora.

Linker
19. travanj 2024 05:02